Adana Usulü Horzum Tepesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adana Usulü Horzum TepesiHorzum Tepesi Horzum Tepesi Tarifi - Adana Usulü Horzum Tepesi Malzemeler: 1 kg dolmalık biber 6 adet bostan patlıcan 5 adet sivri biber 4 adet domates 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 8 diş sarmısak Yapılışı: Dolmalık biberlerin sapları çıkartılır Bol kızgın yağda kızartılır Patlıcanlar alacalı soyulup küçük küpler halinde doğranır Acılığını alması için tuzlu suda bekletilir![]() Ayrı bir tavaya sıvıyağ konur ve suyu süzülüp kurulanan patlıcanlar kavrulur Rengi dönünce doğranmış 5 adet s,vr, biber eklenip, biraz daha kavrulur 4 adet domatesin kabukları soyulup küçük küçük doğranır Domatesler de ayrı bir tavada sıyıyağla birlikte sotelenir Patlıcanların üzerine 2 kesme şeker etılır ve sote domatesler üzerine dökülüp tüm malzemeler karıştırılır![]() Hazırlanan harç kızartılmış dolmalık biberlerin içine doldurulur Biberler ağızları altta kalacak şekilde servis tabağına dizilir 3 yemek kaşığı süzme yoğurt biraz suyla çırpılır ve içine dövülmüş 8 diş sarmısak konup biberlerin üzerine dökülür Arzuya göre taze nane yapraklarıyla süslenir![]() |
|
|
|