![]() |
Artvin Bölgesi Yemeği Şakşuka, Mükemmel Bir Yöresel Tad |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Artvin Bölgesi Yemeği Şakşuka, Mükemmel Bir Yöresel TadArtvin Bölgesi Yemeği Şakşuka, Mükemmel Bir Yöresel Tad, ![]() Şakşuka Artvin Yöresi Malzemeler: 2 büyük patlıcan 300 gr dolmalık biber 100 gr acı sivri biber 1 yumurta ½ kg domates 1 çay bardağı zeytinyağ Yapılışı: Biberlerin hepsi küçük küçük doğranır, zeytinyağında kavrulur, patlıcan küçük kuşbaşı doğranıp biberin içine atılır Kavrulur, domates rendelenip ilave edilir 10 dakika döndürülür, ineceğine yakın yumurta ilave edilip devamlı karıştırılarak iki dakika sonra indirilir Soğuk veya sıcak olarak yenebilir ALINTI |
![]() |
![]() |
|