Eskişehir Usulü Sorpa |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Eskişehir Usulü SorpaSorpa Sorpa Tarifi - Eskişehir Usulü Sorpa Malzemeler: 750 gr kuşbaşı kuzu eti 1 demet taze soğan 1 su bardağı un 4 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı tereyağı 1 tutam taze nane 2 çay kaşığı kuru nane Yapılışı: Düdüklü tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı konur ve 750 gr kuşbaşı kuzu eti kavrulur Etlerin üzerine çıkacak kadar sıcak su dökülüp, düdüklünün kapağı kapatılarak haşlanmaya bırakılır![]() Etimizi suyuyla birlikte yemeğin pişireleceği tencereye dökülür Meyanesi için ayrı bir kabın içine 1 su bardağı un ve 4 yemek kaşığı yoğurt konur Tuz ve biraz suyla birlikte çırpılır Kesilmemesi için et suyundan da katılır ve çırpılıp etlerin üzerine dökülür![]() 1 demet taze soğanın yeşil kısımları ve 1 tutam taze nane ince ince kıyılır Koyulaşan çorbaya yeşillikler eklenir 2 yemek kaşığı tereyağında 2 çay kaşığı kuru nane kızdırılıp çorbanın üzerine gezdirilir![]() |
|
|
|