Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kayseri, kirtimburt

Kirtimburt (Kayseri)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kirtimburt (Kayseri)





Yarım kg kemikli et
Yarım kg asma yaprağı
2 soğan
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı gendime (aşurelik buğday)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz, kırmızı tozbiber

Kirtimburt:
Nohut ve gendimeyi akşamdan ıslatın Sularını değiştirip ayrı tencerelerde haşlayın ve süzün Asma yaprağını haşlayın Kevgirle süzgece alıp suyunu süzün ve ince ince doğrayın Soğanların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın

Tencerede tereyağını eritip soğanı pembeleşinceye kadar kavurun Eti ilave edip kavurmaya devam edin Salçayı 1 kaşık suyla ezip tencereye ekleyin Asma yaprağı, nohut ve gendimeyi ilave edip karıştırın Üzerine çıkacak kadar su ekleyip kapağı kapalı olarak pişirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.