Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
külünçe, şurfa

Külünçe (Ş.Urfa)

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Külünçe (Ş.Urfa)





500 gr un
Yarım kibrit kutusu yaş maya
1 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tarçın
125 gr tereyağı
1 kahve fincanı ayçiçeğiyağı
1 yumurtanın sarısı
Tuz

Külünçe:
Tereyağını eritip ılınmaya bırakınUnu hamur yoğurma kabına eleyinTarçın,mahlep ve tuzu ekleyip harmanlayınYaş mayayı ılık suda eritin
Unlu karışımın ortasını havuz gibi açınTereyağı, ayçiçeği yağı,maya ve tuzu ilave edinSert bir hamur elde edinceye kadar yoğurun

Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparınUn serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla bir santim kalınlığında 6 santim çapında yuvarlak hamurlar hazırlayınÜzerlerine yumurta sarısı sürün ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizinÖnceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar 35 dakika pişirinFırından alıp soğumaya bırakınServis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.