![]() |
Edirne Köftesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Edirne Köftesi![]() 500 gr kuzu kıyması 1 beyaz soğan 3 dilim bayat ekmek içi Tuz karabiber 2 yumurta 10 gr zeytinyağı Piyaz için 200 gr haşlanmış kuru fasulye 1 tatlı kaşığı sumak 2 kırmızı soğan 5~6 dal maydanoz 1 çorba kaşığı zeytin yağı Edirne köftesi: Piyaz için haşlanmış fasulyeler, zeytinyağı, sumak, doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi harmanlayın ![]() Beyaz soğanı soyup rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Cevizden biraz daha büyükçe parçalar koparıp avucunuzun içinde yassılaştırarak köfteler hazırlayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|