![]() |
Meksika |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() MeksikaNüfus: 108,700,891 Yüz ölçümü: 1,972,550 km² Para birimi: Meksika Pesosu Telefon kodu: 52 Başkent: Mexico City Yönetim Biçimi: Federal Cumhuriyet Önemli şehirleri: Merida, Guadalajara, Taxco, Cancun, Villahermosa, Acapulco Komşuları: Kuzeyde ABD, Güneyde Belize ve Guatemala, Doğuda Atlas, Batıda Büyük Okyanus Ekonomi: Petrol, Doğal Gaz, Mısır ve Buğday Tarımı, Turizm Voltaj: 220 Volt Dil: İspanyolca Din: Hristiyan (Katolik) İklim: Sıcak iklim hakimdir Genel bilgi: Batıda Pasifik Okyanusu, doğuda Karayip Denizi ve kuzey doğuda Meksika Körfezi arasında yer alan Orta Amerika ülkesi Meksika, deniz seviyesinden 900 m yüksek çok dağlık bir ülkedir ![]() Ülkenin bitki örtüsü iklimi kadar çeşitlidir ![]() ![]() Tehvantepec, Meksika’nın en hakim coğrafi manzarasını sunar ![]() EKONOMİ Doğal kaynaklar arasında bulunan petrol, doğalgaz, gümüş ve altının Meksika ekonomisinde önemli bir yeri vardır ![]() Ayrıca iklimine bağlı olarak çok sayıda tropikal ürünler de yetiştirilmektedir ![]() Meksika, Brezilya ve Kolombiya ile birlikte dünyanın en büyük kahve üreticileri arasındadır ![]() Ülke Mutfağı: Her kültürün önemli bir parçası olan "Yemek Kültürü"nün Meksikalılarda daha farklı bir felsefi ve dini boyutu vardır ![]() ![]() 8–9 bin yıllık tarihi ile en eski ve sayılı mutfak kültürlerinden Meksika Mutfağı, Amerika’nın keşfinden sonra İspanyolların getirdiği İspanyol ve Arap Mutfağı etkileri, Meksika'nın yerli mutfağı ile birleşmiş ve çok zengin bir mutfak ortaya çıkmıştır ![]() Mısır, fasulye, çikolata, çeşitli acı kırmızıbiberler, kabak ve mısır unundan yapılan "Tortilla" her Meksika mutfağının temelidir ![]() Meksika Mutfağı'nda yeme alışkanlığı bölgelere göre değişiklik gösterse de mısır, acı biber ve balık ülkenin her yerinde yenir ![]() ![]() Sabah kahvaltısında kakao içerek mısır ekmeği ile yapılan galeta yani bir nevi bisküvi yiyerek güne başlayan Meksikalılar için günün en önemli öğünü öğle yemeğidir ![]() ![]() ![]() Meksikalılar mısır unundan yapılan "Tortilla" denilen ekmeği yerler ![]() ![]() Meksikalıların en önemli yemeklerinden biri "Moli"dir ![]() ![]() Meksika'da değişik renk ve büyüklükte 35 farklı fasulye çeşidi varken özellikle siyah kuru fasulye Meksikalıların önemli bir besin maddesidir ![]() Mısır, Meksika Mutfağı'nın en temel besin maddesidir ![]() ![]() ![]() ![]() Değişik renk ve biçimleri ile Güney Amerika'da yetişen acı biber, tüm dünyaya bu bölgeden yayılmıştır ![]() ![]() Meksikalıların en önemli içecekleri kakao, tekila ve biradır ![]() |
![]() |
![]() |
|