Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Ülke & Şehirler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
quito

Quito

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Quito



Quito (Resmi adı: San Fransisco de Quito), Güney Amerika'nın kuzeydoğusundaki Ekvador'un başkentidir Şehrin yüksekliği 2,500 metredir ve bu onu dünyadaki ikinci en yüksekte yer alan başkent yapar Yine de bu durumda bir karışıklık vardır, çünkü daha yüksekte yer alan La Paz, Bolivya'nın devlet başkentidir, fakat Sucre ki daha alçaktadır, devletin yasal başkentidir Quito, Ekvator'un 25 km güneyinde yer alır Bu yüzden, yüksekliğe rağmen, Quito'da her yıl düzenli olarak ılıman iklim görülür En yüksek sıcaklık öğle ortasında görülürken (26o C), en düşük sıcaklık geceleri görülür (7o C) Ortalama sıcaklık ise 15o C'dır Şehirde sadece iki mevsim vardır: kuru ve nemli Kuru mevsim (Haziran ile Eylül arası) yazdır, nemli mevsim (Ekim ile Mayıs Arası) ise kış mevsimidirŞehir 1978 yılında UNESCO dünya kültür mirası listesine alındı






Basílica del Voto Nacional


Metropolitan Cathedral of Quito


Church of San Francisco


View of the Church of Santo Domingo


Virgin of El Panecillo


Arbolito Park

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.