![]() |
Kinabalu Milli Parkı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kinabalu Milli ParkıKinabalu Milli Parkı veya Taman Negara Kinabalu yılında Malay , ilk olarak kurulan , Malezya, ulusal parklar , 1964 yılında, Malezya ilk olan Dünya Mirası Sitesi tarafından belirlenen UNESCO en biri olarak, "olağanüstü evrensel değerleri" ve bu rol için 2000 yılı Aralık ayında , 326 kuş dahil olmak üzere 4 ![]() Batı kıyısında yer alan Sabah , Malezya Borneo , çevresindeki 754 kilometrekarelik bir alanı kaplamaktadır Mount Kinabalu 4,095 ![]() ![]() Parkı genel olarak Sabah ve Malezya en popüler turistik yerlerinden biridir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bölge, 1964 yılında milli park olarak ilan edilmiştir ![]() ![]() ![]() ![]() Kinabalu Park Crocker Aralığı Sabah batı kıyısında yer almaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Parkın merkezinde, şehir merkezine ise 88 kilometre uzaklıkta, Kota Kinabalu ![]() ![]() ![]() Bu botanik sitesi, flora ve fauna çeşitli içerdiğini 4 iklim bölgeleri üzerinde aralıkları; zenginden ova dipterocarp ile orman montane meşe , ormangülü , iğne yapraklı ormanlar , alpin çayır bitkileri ve zirve bölgesi bodur çalılar ![]() ![]() Ayrıca çok sayıda ev endemik hayvan türleri de dahil olmak üzere , Kinabalu Dev Kırmızı Sülük ve Kinabalu Dev Earthworm ![]() ![]() Mount Kinabalu, dünyanın en genç olmayan volkanik dağlardan biri ![]() ![]() ![]() Rajah Lodge konaklama ağaç eğreltiler ön planda ![]() Mount Kinabalu zirve platosuna Vejetasyonu |
![]() |
![]() |
![]() |
Kinabalu Milli Parkı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kinabalu Milli Parkıohh ne güzelmis o kayaliklarin üstünde oturup cay icmek var simdi serecen yere bir battaniye otur al cayini manzarayi izliye izliye cayin keyfini cikar --- Sonraki mesaj --- @sidre hanim sen hep böyle güzel güzel resimler koyuyosun bende burda resimleri gördükce depresyona giriyorum ya görünce icim gidiyo kendim yerimde sayiyorum o ayri bir meselede almanyada tirlatacam yakinda benim biran evvel tatile ihtiyacim var ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kinabalu Milli Parkı |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kinabalu Milli Parkıdark_angel Nickli Üyeden Alıntı ohh ne güzelmis o kayaliklarin üstünde oturup cay icmek var simdi serecen yere bir battaniye otur al cayini manzarayi izliye izliye cayin keyfini cikar --- Sonraki mesaj --- @sidre hanim sen hep böyle güzel güzel resimler koyuyosun bende burda resimleri gördükce depresyona giriyorum ya görünce icim gidiyo kendim yerimde sayiyorum o ayri bir meselede almanyada tirlatacam yakinda benim biran evvel tatile ihtiyacim var ![]() cüzzi bi fiyata moralinizi düzeltebilirim yanlış anlamayın bu para sadece kürşad derneğine gidecek |
![]() |
![]() |
|