Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
arıyorum, cevap, iki, kafam, karıştı, soruma

İki Soruma Cevap Arıyorum,Kafam Karıştı Da

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Arkadaşlar iki sorum olacak,merak ediyorumBirincisi niyet edip sayılı ya da sayısız bir ayet ya da sure okurken aklımıza başka dua,sure geliyorsa,bu o duayı okumamız gerektiğini mi gösterir yoksa şeytan kafamızı mı karıştırıyor demektir?

ikincisi burada sevgi duaları bölümünde gördüğüm ve okuduğum kul in küntüm tuhibbünellah diye başlayan dua var,her seferinde fe in tukellibani diye başlıyorumFe in tevellev diye varmış dua baktım ama içinde tukellibani geççen dua var mı?sürekli kafamda bu kelime varbilen arkadaşlar yardım lütfen

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

2sorunun cevabı : Kul in küntüm tühıbbünellahe fettebiunı yuhbibkümüllahü ve yağfir leküm zünubeküm* vallahü ğafurur rahıym( De ki: "Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir) (Ali İmran /31 )

Fe in tevellev fe kul hasbiyallahü la ilahe illa hu aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azıym(Eğer yüz çevirirlerse de ki: "Bana Allah yeter O'ndan başka hiçbir ilah yoktur Ben ancak O'na tevekkül ettim O, yüce Arşın sahibidir) (Tevbe/129)Ayet-i kerimesini okumayı adet haline getirirse herhangi bir maksadına ulaşması için bu kafidir Bu maksadı ister dünya işleri ile ilgili olsun istersede yalnış ve hayırsız iş her dilediğine kavuşur

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

kardeşim bildiğim kadarıyla cevaplıyayım1soru aklına başka dua sure geliyorsa o şeytanın vesvesesi olabilirÇünkü sen ALLAHın ayetini suresini okuyosun şeytanın görevide senin aklını başka yerlere çekmekÖyle durumda takılıp kalma okumaya devam et2soru ise konuyu açan nasıl vermişse o şeklide okuDuada yalnışlık varsa da o sizin değil konuyu açam arkadaşı bağlar varsa da günah o kişinindirTabiki sizinde araştırmanız çok doğrudurDua ve sağlıkla kalın
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com