Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlami, duanin, edin, lütfen, yardim

Bu Duanin Anlami Yardim Edin Lütfen...

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

^^yevme lâ yentikune ve lâ yü`zenü lehüm feya`tezirune fevekaal
hakku ve betale mâ kânu ya`melune ve vekaal kavlü aleyhim bimâ zalemu fehüm lâ yentikune
Ha mim sin kaf hamiyet kâf hâ yâ ayin sât kefeyte akkadet anke yâ hâmilü kitâbi hâzes sünnetül halki velbeseri min külli ünsâ ve zekeri bielfi elfin lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil aziymi ve sallâllahü alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim^^

bu dua ne anlama geliyor varsa bilen arkadaslara rica ediyorum neye iyi gelir yada türkce ne anlami var

sevgiler saygilar

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

"yevme lâ yentikune ve lâ yü`zenü lehüm feya`tezirune fevekaal
hakku ve betale mâ kânu ya`melune ve vekaal kavlü aleyhim bimâ zalemu fehüm lâ yentikune"

kudretin yetmediği günde (kıyamet) özür dilerler, hakk indi ve işledikleri amelleri izale (yok veya iptal) etti bir şey dedi, artık onlar zülm yapamazlar

"Ha mim ayn sin kaf hamiyet kâf hâ yâ ayin sât kefeyte akkadet anke yâ hâmilü kitâbi hâzes sünnetül halki velbeseri min külli ünsâ ve zekeri bielfi elfin lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil aziymi ve sallâllahü alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim"

ha, mim, ayn, sin, kaf (bunlar surelerin başında geçen hurufu mukattaa'dır anlam ve gayelerini allah, resulu ve gönül ehli kimseler bilirler) ha mim ayn sin kaf koruyucumuz, kef ha ya ayn sad, güvencemiz, ey bu yazıyı taşıyan kişi, halkın ağzını sana karşı bağladım, gözlerini de erkek ve dişilerin bağladım, binlerce binlerce allahu tealadan başka güçlü yok o güçlü ve yücedir

Bu dua kısa ca yukarıda yazdığımız anlama gelir, bazı kelime eksikliği olduysa da Allahu tealanın af ve mağfiretine girip ona dayanıyoruz bu dua halkın kötü amel ve düşmanca niyet ve fiillerine karşı hem okunur hem yazılıp taşınız dil göz ve saldırılara karşı, fitne fesadın kötülüğünü, nazarın şerrini, büyü ve etkileri izale etmek için uygulanır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com