Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
buhur, havas, meselesi, olayları

Havas Olayları Ve Buhur Meselesi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Havas Olayları Ve Buhur Meselesi

Safran mürekkebinin sebebini araştırırken de okudum Havas olaylarının çoğunda var Berhetiyyeyle ilgili bir kaç yazı da da okudum

Olay şu Buhur ruhani varlıkların beslenme kaynağıdır Yani koku Hani derler ya tütsü yakmayın cinler gelir

İşte bu noktada bir kaç soru takılıyor kafama Bir tane de cevap

Cevap
Bana göre te başına havas uygulayıp da "musallat"a uğradığını sanan bazı kardeşlerim bir hata yapıyor Çünkü cinlerden bazıları ona hüddam verildiğinde yada onlardan bazıları sizi muhabbet amaçlı ziyaret ettiğinde birşeyi unutuyoruz Onların hayatını Zira genelde bu hüddamlar yanımızdan hiç ayrılmazlar bizi gözlerler işte bu noktada onlarda acıkıyor ve buhur arıyorlar Eğer bu kardeşim buhur olmadan bir hüddam elde ettiyse ya da davet yaptıysa bu cin açlıktan dolayı zorluk görmeye başlıyor Eğer bu durum uzarsa cin ya yanacak ya da kişiye saldıracak Çünkü kişiye saldırıp kendisini özgür bırakmak zorunda ki beslenebilsin

Belki böyle bir ayrıntı daha önce anlatılmıştır Neyse geleyim soruma

Şimdi bazı havas kitaplarında ve yazılarıdna okuduğum cin yerine melek davet etme Gerçekten melek davet ettiklerini söylüyorlar Ama bu terkiplerde de buhur yakılmasının üzerinde duruluyor

Şimdi soru şu:
Melekler Allah'ın verdikleri görev varken kul emrine girer mi ? (Allah izni yok iken)
Melekleri çağırıyorsanız neden buhur yakmak gerekiyor?
Melekler beslenmez Böyle yazılıyor çiziliyor hep ilmihallerde vsMelekler beslenmez uyumaz yemez içmez

Ve araştırıken rastladım Hristiyanlıktada buhurdanlıklar var Bazı melekleri çağırıyorlarmış Kimisi de sözde düşmüş melekler Sözde diyorum çünkü İslam'da melekler günah işleyeek iradede yaratılmamışlardır Peki madem düşmüş meleklerden gelenler var nedir bu düşmüş melekler Bana göre düşmüş melekler cinnilerdendir Yani zamanla kendilerini melek olarak tanıtmış olabilirler Çünkü arada ruhaniyet olarak çok fark yok Bu da meleklerin davetle gelmeyeceğini gösteren bir durum

Ha zaten yanımızda bekleyen görevli melekler var onlarla ilgili olabien durumlar olabilir de extra melek daveti mümkün müdür?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com