Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çok, durumdayız, edin, okuyun, yalvarırım, yardım, zor, şunu

Yalvarırım Yardım Edin Bir Okuyun Şunu Çok Zor Durumdayız

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

arkadaşlar biz önceden çok zengindik ama ülke krize girince son 10 yıldır iş yerimiz bi kapanıyo, bi açılıyo işçilerimiz hergün şikayetçi yaşadıklarımız inanın anlatılır boyutta değil babam harap ediyo kendini hergün korkuyla yaşıyoruz iş yok ve borçlarımız tahmin edebilcezin çok çok üstünde(trilyonlar) ödeyemezsek aile boyu hapise gireriz bunları düşünmekten günler geçmiyor yalvarırım yardım edin dua verin okuyalımHiç bir zaman inancımızı kaybetmedik herzaman dua ediyoruz lütfen sizde birşey söyleyin bildiğiniz bir dua varmıdırŞimdiden çok teşekkür ederim hepinize

ecem er

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Bismillahirrahmanirrahim Lâ Havle Velâ Kuvvete İllâ Billâhil Aliyyül Azîym bunu bol bol okuyun canim cok hemde cok yararli bir dua Allah yardimciniz olsun

--- Sonraki mesaj ---

hz Peygamber ( sas ), hz Ali as efendimize şöyle buyurmuşlar:
-ya ali!! Her ne zaman bir darliğa ve sikintiya düşersen, bir bela ve müsibete değersen şöyle dua et

bismillahirrahmanirrahim

vela havle vela kuvvete illa billahil'aliyyil'aziym

ya ali! Böyle dua edersen ve sikintili anlarinda bu duayi okumaya devam edersen, cenabi allah, bu duanin hürmetine düşmüş oldugun bela ve musibetlerin, bunalim ve streslerin her türlüsünü senin üzerinden def eder, bunlardan seni kurtarir Buyurmuştur

manasi= rahman ( esirgeyen ) rahim ( bağişlayan ) allah'in adiyla çok yüce ve çok büyük allah'in himayesine siğinmaktan ve o'nun yüce kudretinden yardim dilemekten başka bşr amacim yokturo'na dayandim, o'na güvendim Demektir

la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil'aziym '' in sevabi

'' la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil'aziym ''

'' rasulullah sas buyurdu bu dua (99) derde devadir,bu dertlerin en küçüğü kalpteki sikintiyi giderir'' buyurmuştur
Yine hadisi şerifte buyrulmuştur ki
'' kim allahin nimetleri çoktur ve o nimetlerin devamli kalmasini istiyorsa çok çok la havle vela kuvvete illa billahil aliyyul azim duasini okumaya devam etsin
Evet, üzüldüğümüzde sikildiğimizda bu duayi okuyoruz çünkü fazileti sevabi yüce peygamberimiz tarafindan haber verilmiştir
Demek oluyor ki, bir sikintiya, bir bunalima, bir strese düştüğümüzde bol bol:
la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil aziym Demeliyiz
Ey dost! Bu dualar, para istemez, pul istemez Bir kaç dakikalik bir zamanda oturduğun yerde, yattiğin yerde ayakta her ne halde olursan ol, bu duaya devam etmek ve dertlerden sikintilardan kurtulmak ne güzel değil mi?
Bunlar manevi devalardir Bu manevi devalarin tedavi ettiği dertlerde manevidpr örneğin gönül sikintisini hiçbir maddi ilaç gideremez, ama bu dualar giderebilir Işte bunlari düşünmek, bu nimetlerin değerini bilmek akillli kimselerin yapacaği işlerdendir

vela havle vela kuvvete illa billahil'aliyyil'aziym

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com