Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
amin, demenin, dinden, duada, geliyor, hagni, varsa, önemi

Dua'da Amin Demenin Önemi Var Mı? Varsa Hagni Dinden Geliyor?

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dua'da Amin Demenin Önemi Var Mı? Varsa Hagni Dinden Geliyor?

Her Doğru şeyin anlamını karşılığını Kuran'da bulabildim Ama bugun aklıma takıldı Amin kelimesini bulamadım Mısır tanrısı RA'ya kadar gittide Ondan bize nasıl geldi hala düşünmekteyim

Oysa Kuran Bize Şöyle Der:

??????????? ?????? ??????????? ?????????? ??????????????? ?????? ??????? ??????? ??????????? ???? ????????? ?????? ????? ?????????????
Da'vâhum fîhâ subhânekellâhumme ve tehiyyetuhum fîhâ selâm, ve âhıru da'vâhum enil hamdulillâhi rabbil âlemîn

Oradaki duaları: "Allah'ım, Sen ne yücesin"dir ve oradaki dirlik temennileri: "Selam"dır; dualarının sonu da: "Gerçekten, hamd alemlerin Rabbi olan Allah'ındır" (10/10) Yünus Süresi 10 Ayet

Biz neden Amin diyoruz'da böyle demiyoruz? Kuran böyle öğretmişken? İnsanlar neden Kuran'daki ayetleri okuyup anlamak yerine geçmişten gelen somut belgesi olmayan şeylere inanırlar ki önlerinde DAĞ gibi Somut belge duruken?

Aşağıda bir yazı veriyorum:

Onların[1] her şeyini tahrip ettik Felsefeleri, dinleri mahvoldu Artık hiçbir şeye inanmıyorlar Derin bir boşluğa düştüler…[2]

Ne ibretlik bir itirâf, ne hazîn bir şehâdet, değil mi?

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com