Sahsima Yapilan Saldirilar |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sahsima Yapilan SaldirilarBir cok yerde karsit göruslerim sebebiyle muhalefet ilan edilmem, bir alim tarzinda fetva veriyorsun ifadeleri sahsima yapilan haksiz saldirilara karsin diyorumki ben muhalefetim Hakki ve dogruyu görmeyene Usulunu ve yöntemini bilmeden yapilana muhalefetim Bir hoca, alim ve benzeri degilim, yanliz usullerini alimler tarafindan ögrenmis bir talebe Ilim nasil elde edilir bunu bilen bi talebe Bir Arkadasimin dedigi gibi cindi, huddamdi, buyuydu hep muhaleffet oldum dua edin dedim, dini islami ögrenin dedim, sunnet isiginda yasayin dedim Iyi insan iyi musluman olun dedim Ama ibadet etmek sunnet dairesinde, helali harami idrak edip muslumanca yasamak bazi kardeslerimin nefislerine agir geldigi icin hep bir kolayciliga kacip cindi tilsimdi buyuydu Rabb'den umit kesmiscesine heves ettiler En az 500 kisiye tavsiyede bulundum cogunlugu özelden biride gelsin desinki beni buyuye tesvik etti bakin yapti yada yaptirdi demiyorum tesvik etti diyorum bunu söylesin Dua edin dedim usulunce rabbimden isteyin dedim Birde havas ögrenmek isteyene usulu anlattim, hani kardesim usul belli sabit ama bunu uygulamak nefsine zor geldiyse hata sende Dedimki ilimsiz bilgi seytana köleliktir Muhalefetim kardesim sonuna kadarda muhalefetim Önce iyi insan iyi musluman ol Efendimiz sav kurandan ögutle muslumani nasil tarif etmis bunu ögrenin Ilim icin sunneti yasamak sart buda; Iyi Insan olmak muslumanlikla mumkundur, iyi musluman olmak, harami helali bilmekle, helali harami bilmek Kur'anla Kur'ani bilmek sunnetle sunneti bilmek yasamakla mumkundur Sen sunneti yasa bir kez Allah de daglar yere insin Ben muhalefetim kardesim her daim, uc bes kelime bilip islami bilmeyenler ne rezil mahlukatlardir Cinci hocadir, buyucudur, medyumdur kalbinde dunya mali ve seytani emirler vardir Bire bir tanik oldugum olaysa su örnek, bir abimiz hastahaneye gider arastirma sonucunda kalbinde delik oldugu görulur, amaliyattan önce bir Gönul Adaminin bir Allah dostunun yanina geldi, amaliyat riskli oldugu icin helallesip hayir dua istedi, onun mahzun ve korkulu halini gören o zat el acip dua eder ve sirtini sivazlar Tam hasta adam odadan cikarken seslenir o zat arkadan; sen bir rontgen daha cektir Adam amaliyat gununde o zatin istegini doktora söyler, bir rontgen daha cekin doktor bunun gereksiz oldugunu söylesede hastanin israrina dayanamaz ve gerekli rontgen cekilir, doktor bakar, bir daha bakar, bir daha, 10dk sonra hasta bayiltilacaktir lakin kalpte birsey yok tekrar röntgen cektirir, tekrar, yok bir turlu deligi bulamaz Adama nasil verir o mujdeyi, önceki tetkiklerde bir hata olmus kalbinizde delik yok hasta anlar o anda o deligin nasil kapandigini birkez o zat sirtini sivazlamistir Rabbime sukredip iyiligin ihsanin nerden geldigini bilir cok degil 4 sene önce oldu Ki o zat 2 senede o makamlara erismistir Belki 1 gunde Duasiyla sunneti yasamasiyla hz Ali efendimiz (ks) buyurmustur: "bana bir harf ögretenin 40 yil kölesi olurum" halk yanlis yorumlamaktadir, ögreticinin degerini anlatiyor diye hayir kardesim 1 harf ugrunda 40 yil kölelik yapilacak kadar degerlidir 40 yil kölelik yapip 1 harf ögrenmeyi göze alanla, iki kelime ögreneyim dunyami ve nefsimi rahat ettireyim demek buyuydu tilsimdi pesinde kosmak ahmakliktir Ben muhalefetim kardesim ilimsiz bilgiye Ilmi olmadan bilgisi olan nefsinin ve seytanin usagidir Ilimden kasit iyi musluman olmayi bilmektir Ben muhalefetim kardesim, aksini dusunen varsa kaynak ayet ve hadislerle cevap veririm Yok aksi iddeada bulunan varsa hala ayeti görmezden gelen, daha cevap vermem ki Kurani inkar edene |
|