![]() |
Pasif Agresif Misiniz? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasif Agresif Misiniz?Pasif agresif nedir, belirti ve tehlikeleri nelerdir ? Soru: Bir meslektaş kocasının “pasif agresif” olduğu söylenmiş ![]() ![]() Cevap: Pasif agresif davranışlar, negatif duyguların – özellikle öfkenin – dolaylı bir şekilde negatif davranışlar yolu ile ifade edildiği ve mantıklı isteklere karşı direnişin olduğu davranışlardır ![]() ![]() ![]() Pasif agresif davranışlar oldukça yaygındır, özellikle insanlar isteklerini direk olarak öne sürmek konusunda kendilerini güçsüz hissettiklerinde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tanısal tanımlamaya göre, pasif agresif kişiler – özellikle iş ortamlarında – direnişlerini diğerlerine “özellikle yetkili şahsiyetler tarafından yapılan görevlendirmelere tepki olarak geciktirme, unutkanlık, inatçılık ve maksatlı yetersizlik” olarak gösterirler ![]() ![]() ![]() ![]() Sahte cesaret gösterişlerine rağmen pasif agresif kişilerin de çoğunlukla özgüvenleri vardır ![]() ![]() ![]() Pasif agresifliğin tehlikesi, tabi ki, hem olumsuzluğun yansıtıldığı insanlara hem de kalplerinde genellikle mutsuzluk taşıyan ve birlikte yaşadıkları insanları kendilerinden uzaklaştırma riski taşıyan pasif agresiflerin kendilerinedir ![]() Psikiyatrist Peggy Elam |
![]() |
![]() |
![]() |
Pasif Agresif Misiniz? |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pasif Agresif Misiniz?ben bunun anlamını cok ıyı bılenlerdenıs ve pasıf agresıf tanımı cok guzel yapılmıs ben esımın sessız dusman oynamasından bıktıgım ıcın ve sureklı yıkıntılar yasadıgım ıcın hıc ummadıgım mesela en mutlu zamanımız da arkasından cok buyuk kotulukler zarar verıcı seyler yanı cok tehlıkelı seyler yaptıgı ıcın psıkologa gıttım ve esımı de zorla goturdum ve dr bu tanımı koydu cok da dogruydu cun esımın ıcı cok basıt seylerle bıle kınle doluyor ve kımseye bısey yapamadıgı ıcın bıze zarar verıyordu ayrılıgımızda da ınanılmaz oyunlar oynadı ve ben hepsını sonradan ogrendıgım yasadıgım acının tarıfı yoktur allah bu kısılıkte kı ınsanlar lardan korusun amın |
![]() |
![]() |
|