Küçük Kızın Verdiği Ders |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Küçük Kızın Verdiği DersKüçük kızın verdiği ders ![]() Uzun yıllar öncesi ; memleketime giderken yolda bir kasabaya uğradım Çok acıkmıştım Kasabada gezerken ,yolda gördüğüm bir yabancıya ,fırını sordum O’da bana tarif etmeye başladı: Kasabaya girdiğinizde , parkın sağ tarafında kalıyor, görürsünüz dedi Kasabada biraz gezindikten sonra yolun kenarında bir kız çocuğu tek başına oturuyordu ![]() Küçük kıza sordum: - Ben,buraların yabancısıyım küçük;parkın hemen ilerisinde bir fırın varmış o fırını arıyorum Kasabanın meydanına çok yakın olduğunu söylediler Sen nerde olduğunu biliyor musun?Küçük kız: Kafasını kaldırıp; - Bende buraya ilk defa geliyorum ablacım Buraların yabancısıyım,pek bilmiyorum Ama yukarı doğru gitmeniz gerekiyor herhalde Dedi![]() Çocuğun yabancı olmasına rağmen,bunu nasıl tahmin ettiğini merak ederek sordum: Küçük kız: Gülümseyerek; erguvan çiçeklerinin kokusunu duymuyor musun ? dedi ![]() -Ben: Çocuk sesleri ve kuş cıvıltıları yukardan geliyor zaten İyi ama bu erguvanların kokusu parktan değil de tek bir ağaçtan gelmediği ne malûm dedim -Küçük kız:Abla; tek bir ağaçtan bu kadar yoğun koku gelmez ve bu kadar çocuk bir arada böyle bağıramaz Üstelik, gül kokularıda karışıyor,erguvan kokularına![]() Biraz derin nefes alırsanız,fırından çıkmış ekmek kokularını duyacaksınız![]() Başımı hafif sallayarak, küçük kız çocuğuna teşekkür ettim ve cebimden çıkardığım parayı ona doğru uzattım O an ondan herhangi bir tepki alamadım Ve ellerimi gözlerinin önüne getirerek görüp görmediğini yokladım Çünkü bir noktaya bakılı kalmış gözlerinden, hiç bir cevap alamamak beni şaşırtmıştı O anda kör olduğunu hissetim![]() Çocuk ise, ben konuşurken bir anda sözlerini n yarıda kesilmesinden anlamıştı ,kendisini farkettiğimi ![]() Işığa ve gülümsemeye hasret gözlerini benden saklamaya çalışırken: -Ben doğuştan amayım ama sizden daha iyi görür ve hissederim Görmeyi o kadar çok istiyorum ki;, ağaçları kuşları ,çiçekleri ,annemi, babamı ve elleri minicik olan kardeşimi Sizin gözleriniz sağlammı diye sordu: Bende: -Evet dedim Ve oradan fırına doğru yürümeye başladım Hem yürüyor,hem de kendi kendime soruyordum: Küçük kızmı daha iyi görüyordu,yoksa ben mi? Ben iki gözle görmem gerekenleri hala göremiyorken, O nasıl olurda bu kadar net anlatır herşeyi ,görmeden O an , çok iyi anlayıpta emin olduğum tek şey vardı![]() Oda küçük kızın görme özürü olmasına rağmen, benden daha iyi hissediyor ve herşeyi daha iyi görebiliyor olmasıydı ![]() ![]() ![]() alıntı |
|
|
|