![]() |
Dostlarına Sırt Cevirenler.... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dostlarına Sırt Cevirenler....Paulo Coelho'nun, Şeytan ve Genç Kadın adlı romanından hoş bir bölüm ![]() ![]() "Yolları oldukça uzunmuş, yokuş yukarı gidiyorlarmış, güneş yakıcıymış, ter içinde kalmışlar, susamışlar ![]() Bir dönemecin ardında harika bir mermer kapı görmüşler; kapı, ortasında bir çesme bulunan altın döşeli bir meydana açııyormus, çesmeden berrak bir su akıyormuş ![]() Yolcu kapıdakı bekçiye dönmüş ![]() 'iyi günler ![]() 'iyi günler,' diye yanıt vermiş bekçi ![]() 'Burası harika bir yer, adı ne?' 'Burası cennet ![]() 'Ne iyi, cennete gelmişiz, çünkü çok susadık ![]() 'içeri girip dilediğiniz kadar su içebilirsiniz', demiş bekçi ve eliyle çesmeyi göstermiş ![]() 'Atımla köpeğim de susadılar ![]() 'Kusura bakmayın,' demiş bekçi ![]() 'Buraya hayvanlar giremez ![]() Yolcu çok üzülmüş, çok susamışmış, ama suyu tek başına içmek istemiyormuş ![]() ![]() ![]() ![]() 'iyi günler' demiş yolcu Adam başını sallamış ![]() 'Atım, köpeğim ve ben cok susadık ![]() 'şurada taşların arasında bir pınar var,' diyen adam eliyle orayı işaret etmiş ![]() ![]() Yolcu, atı ve köpeği pınara gidip susuzluklarını gidermişler ![]() Yolcu bekçiye teşekkür etmiş ![]() 'istediğiniz zaman yine gelebilirsiniz,' demiş bekçi ![]() 'Buranın adı ne?' 'Cennet' 'Cennet mi? Ama mermer kapıdakı bekçi bana orasının cennet olduğunu söyledi ![]() 'Orası cennet değil cehennemdi ![]() Yolcunun aklı karışmış 'Sizin adınızı kullanmalarına niye izin veriyorsunuz? Yanlış bilgi vermeleri büyük karışıklığa neden olur!' 'Hiç de değil ![]() ![]() ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Dostlarına Sırt Cevirenler.... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dostlarına Sırt Cevirenler....![]() ![]() ![]() ter icinde kalmislar, susamislar ![]() Bir donemecin ardinda harika bir mermer kapi gormusler; kapi, ortasinda bir cesme bulunan altin doseli bir meydana aciliyormus, cesmeden berrak bir su akiyormus ![]() Yolcu kapidaki bekciye donmus ![]() 'Iyi gunler ![]() 'Iyi gunler,' diye yanit vermis bekci ![]() 'Burasi harika bir yer, adi ne?' 'Burasi cennet ![]() 'Ne iyi, cennete gelmisiz, cunku cok susadik ![]() 'Iceri girip dilediginiz kadar su icebilirsiniz', demis bekci ve eliyle cesmeyi gostermis ![]() 'Atimla kopegim de susadilar ![]() 'Kusura bakmayin,' demis bekci ![]() 'Buraya hayvanlar giremez ![]() Yolcu cok uzulmus, cok susamismis, ama suyu tek basina icmek istemiyormus ![]() Bekciye tesekkur edip yoluna devam etmis ![]() gittikten sonra eski gorunumlu kucuk bir kapiya varmislar, kapi iki yani agaclikli toprak bir yola aciliyormus ![]() alnina indirmis, uyur gibi yatan bir adam varmis ![]() 'Iyi gunler,' demis yolcu Adam basini sallamis ![]() 'Atim, kopegim ve ben cok susadik ![]() 'Surada taslarin arasinda bir pinar var,' diyen adam eliyle orayi isaret etmis ![]() ![]() Yolcu, ati ve kopegi pinara gidip susuzluklarini gidermisler ![]() Yolcu bekciye tesekkur etmis ![]() 'Istediginiz zaman yine gelebilirsiniz,' demis bekci ![]() 'Buranin adi ne?' 'Cennet ![]() 'Cennet mi? Ama mermer kapidaki bekci bana orasinin cennet oldugunu soyledi ![]() 'Orasi cennet degil cehennemdi ![]() Yolcunun akli karismis 'Sizin adinizi kullanmalarina niye izin veriyorsunuz? Yanlis bilgi vermeleri buyuk karisikliga neden olur!' 'Hic de degil ![]() ![]() dostlarina sırt cevirenlerin hepsi orada kalıyor cunku ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|