|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
artıran, azaltanlardan, gerginliği, olun |
![]() |
Siz Gerginliği Artıran Değil Azaltanlardan Olun! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Siz Gerginliği Artıran Değil Azaltanlardan Olun!Siz gerginliği artıran değil azaltanlardan olun! Ahmet Şahin'in kaleminden; Ortalığın karma karışık olduğu bazı devrelerde bela ve musibetler de karmakarışık halde gelir insanların üzerlerine ![]() Çünkü birileri bir bela ve musibete müstahak hale gelmişse, sataşacak birine ihtiyacı vardır ki, müstahak olduğu bela gelip kendisini onun vasıtasıyla terbiye etsin ![]() ![]() ![]() Dikkat! siz olabilirsiniz ![]() ![]() Öyle ise gerilime maruz kaldığınız yerlerde tutum ve tavrınıza dikkat edin, birileri, müstahak olduğu musibetin gelmesi için sizi vesile ve alet etmesin! ![]() ![]() Toplumda gerginlik ve tahriklerin yaygınlaştığı devrelerde bu gibi imtihanlara karşı sabırla muhatap olmaya ihtiyaç olduğunu unutmayın! ![]() Daha açığı siz, gerginliği artıran değil hep azaltan adam olmayı tercih edin! ![]() Bu uzunca girişi, ibretli bulduğum bir olayı anlatmak için yapmış bulunmaktayım ![]() ![]() Yazdığı değerli eserleriyle Sultan 3 ![]() - Tahsilim zamanında medreseme yakın fırından ekmek alırdım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bu anda düşündüm ki: -Bu adam bir belaya müstahak hale gelmişse neden bu belayı benim elimle bulsun ![]() ![]() ![]() ![]() Bir zaman sonra bu adamın bana kastı neydi acaba diye merak ederek yine fırına gittim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Anladım ki onun başına böyle bir musibet gelecekmiş, beni de gelecek olan musibetin müsebbibi yapacakmış ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Asım Efendi der ki: -Böyle haksızlığa maruz kaldığınız hallerde kendi haklılığınızı düşünerek sakın öfkeye kapılıp da tepkinizin dozunu yükselterek kendinizi muhatabın müstahak olduğu musibetin müsebbibi durumuna düşürmeyin! ![]() ![]() ![]() ![]() Bence Asım efendinin bu sözlerini hatırlamakta fayda vardır sokakta, işyerinde, trafikte ve hayatın her safhasında, hatta sataşmalara maruz kaldığınız her yerde! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şayet Kamus mütercimi Asım efendi gibi kendinizi korumak istiyorsanız ![]() Alıntı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|