![]() |
Şeytanın Yapamadığını Yapan Kocakari... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeytanın Yapamadığını Yapan Kocakari...Birgü seytan, uzgun ve umitsiz bir halde giderken bir kocakari onu bu halde gordu ve sordu: ''Ne oldu sana, neden boyle mahzunsun?'' Seytan: '' Surdaki mabette Barisa isminde bir adam var ![]() ![]() ![]() ![]() Kocakarim, yirtik-pirtik ayakkabilarini gostertip, '' Bana yeni bir ayyakabi vaad edersen, ben senin yapamadigini yapar, onu azdirip yoldan cikaririm'' dedi ![]() ![]() Kocakari birisinin sut emen cocugunu caldi, yanina da bir sise sarapla bicak aldi ve Barsisa'nin ibadet ettigi mabede gitti ![]() ![]() Ibadat bitince mabedin hizmetcisi, her zaman yaptigi gibi ortaligi temizledi ve anahtari Barsisa''nin yanina birakip gitti ![]() Gece yarisina dogru Barsisa ibadete devam ederken kadin gizlendigi yerden firlayip anahtari lapti ve elinde bicak karsisina gecerek Barsisa'ya soyle dedi: ''Ya su sisedeki sarabi icersin, ya cocugu oldurursun yada benimle zina edersin ![]() ![]() ![]() Barsisa, ''Yapma etme, bunlardan hicbirini yapamam, Allahtan korkarim ![]() ![]() Barsisa caresesiz kalinca, bu uc isten sarap icmeyi digerlerine gore daha az gunah olarak dusundu ve sarabi icti ![]() ![]() ![]() Kadin, ''Ancak cocugu oldurursen kendimi sana teslim ederim'' dedi ![]() ![]() ![]() Duyanlar kosup geldi ve kapiyi kirarak iceri girdiler ![]() ![]() ![]() Barsisa asilacagi sirada seytan ona gorunup, ''Bana imanini verirsen seni kurtaririm!'' dedi ![]() ![]() ![]() Kocakariya vaad ettigi ayakkabilarini alan seytan, onlari epeyce uzun bir sopaya takarak kadina uzzatti ![]() Kadin ''Nicin elinle vermiyorsun?'' diye sorunca, Seytan '' Ne olur ne olmaz, bana da bir is edersin, senden korkulur'' diyerek hizla oradan uzaklasti ![]() |
![]() |
![]() |
|