Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlamlı, çok

Çok Anlamlı...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Çok Anlamlı...

Devesiyle birlikte, çölde yürümekte olan bir bedevi, güçlükle yürüyen susuzluktan ağzı kurumuş, bir adama rastlar Hemen deveyi durdurup iner ve adama su verir

Bedevi heybelerini düzeltirken, kendine gelen adam yerden kalkar ve bedeviyi itekleyip düşürdükten sonra deveye atlayıp kaçmaya başlar

Bedevi bu duruma çok şaşırmıştır Toparlanır toparlanmaz, uzaklaşmakta olan adamın arkasından seslenir

-Tamam, deveyi aldın gidiyorsun, ama senden ricam bari bunu kimselere anlatma

Adam bu isteye bir bana veremez ve merakını yenmek için uzakta durup sorar "Niye ki ? "

Bedevi ona bakar, başını iki yana sallayarak; “Eğer bunu gidip sağda solda anlatırsan, kısa sürede etrafa yayılır ve bir daha hiçbir kimse çölde susuz kalmış bir adama yardım etmez onun için " der

Maddi değerlerin, maneviyatın önüne geçmesine izin vermeyin Size yardım eli uzatan hiçbir kimseye de asla ihanet etmeyin

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com