![]() |
4 Eşli Kral |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Eşli KralBir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın dört eşi varmış ![]() Kral en çok dördüncü eşini sever, bir dediğini iki etmez, her şeyin en güzelini, en iyisini ona verirmiş ![]() Kral üçüncü eşini de çok severmiş ![]() ![]() Kral ikinci eşini de severmiş ![]() ![]() Kraliçe olan birinci eşiymiş kralın ![]() ![]() Bir gün kral ölümcül bir hastalığa yakalanmış ![]() Yakında öleceğini anladığı ve öldükten sonra yalnız kalmaktan çok korktuğu için, eşlerinden hangisinin ölüm yalnızlığını kendisi ile paylaşmak isteyebileceğini öğrenmek istemiş ![]() En çok sevdiği dördüncü eşine, "Ölüm yolculuğunda bana eşlik etmek ister misin?" diye sorduğunda, aldığı yanıt kalbine bir bıçak gibi saplanan, kısa ve net, "Mümkün değil!" olmuş ![]() "Hayatim boyunca seni sevdim, sen benimle birlikte ölmeyi kabul eder misin?" sorusunu üçüncü eşi, "Hayır, hayat çok güzel ![]() ![]() ![]() "Her sorunumda, her zaman yanımda olan, bana yardim eden sendin ![]() ![]() ![]() ![]() Büyük bir hayal kırıklığı yaşamakta olan kral birinci eşinin sesiyle irkilmiş: "Nereye gidersen git, seninle olurum, seni takip ederim ![]() "Ah!" diye inlemiş kral; "Keşke bir şansım daha olsaydı ![]() ![]() ![]() ****** Aslında gerçek Yaşamda hepimiz dört eşliyiz ![]() ![]() ![]() Dördüncü eşimiz "vücudumuz"! Onun güzel görünmesi için ne kadar zaman, kaynak ve çaba harcarsak harcayalım, öldüğümüzde bizi terk edecektir ![]() Üçüncü eşimiz "sahip olduğumuz servet ve statümüz"! Ölür ölmez başkalarına yar olacaktır ![]() İkinci eşimiz "ailemiz ve dostlarımız"! Tüm sorunlarımızı paylaştığımız bu kişilerin en son yapabilecekleri şey, bu dünyadan gözleri yaşlı bizi uğurlamak olacaktır ![]() Alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
4 Eşli Kral |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 4 Eşli KralBir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış ![]() Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her şeyin en güzelini en iyisini ona verirmiş ![]() Kral üçüncü eşini de çok severmiş ![]() edebileceğinden korktuğu için, onu çok kıskanır, üzerine titrermiş ![]() KRAL ve EŞLERİ İkinci eşini de severmiş kral ![]() davranan eşi, kralın ne zaman bir derdi olsa daima onun yanındabulunur sorunun çözümünde ona destek verirmiş ![]() Kraliçe olan birinci eşiymiş kralın ![]() olmasına rağmen, kral birinci eşini sevmezmiş ve onunla hiç ilgilenmezmiş ![]() Bir gün kral ölümcül bir hastalığa yakalanmış ![]() anladığı ve öldükten sonra yapayanlız kalmaktan çok korktuğu için, eşlerinden hangisin ölüm yalnızlığını kendisi ile paylaşmak isteyebileceğini öğrenmek istemiş ![]() En çok sevdiği dördüncü eşine ölüm yolculuğunda kendine eşlik etmek ister mi diye sorduğunda aldığı yanıt kalbine bıçak gibi saplanan kısa ve net “mümkün değil" olmuş ![]() ![]() ![]() Hayatım boyunca seni sevdim ![]() Sen benimle birlikte ölmeyi kabul eder misin sorusuna üçüncü eşi de "hayır, hayat çok güzel ![]() diye yanıt vermiş ![]() Kral bir kez daha yıkılmış ![]() Her sorunumda her zaman yanımda olan bana yardım eden sendin, bu sorunumda da bana yardımcı olur musun talebine karşı ikinci eşinden; "bu sorunun için hiç bir şey yapamam, olsa olsa sana mezarına kadar eşlik eder, güzel bir cenaze töreni yaptırır ve yasını tutarım" karşılığını almış ![]() Büyük bir hayal kırıklığı yaşamakta olan kral birinci eşinin sesi ile irkilmiş ![]() "nereye gidersen git seninle olurum, seni takip ederim ![]() ![]() ![]() Ah diye inlemiş kral; "keşke bir şansım daha olsaydı ![]() ![]() ![]() Yaşamda hepimiz 4 eşliyiz aslında; Onun güzel görünmesi için ne kadar zaman, kaynak ve çaba harcarsak harcayalım öldüğümüzde bizi terk edecektir ![]() Dördüncü eşimiz vücudumuz ![]() Üçüncü eşimiz sahip olduğumuz servetimiz ve statümüzdür ![]() Ölür ölmez başkalarına yar olacaktır ![]() İkinci eş, ailemiz ve dostlarımızdır ![]() Tüm sorunlarımızı paylaştığımız bu kişilerin en son yapabilecekleri şey bu dünyadan gözleri yaşlı bizi uğurlamak olacaktır ![]() Bizimle gelir ![]() ![]() ![]() Birinci eş ise ruhumuzdur ![]() Unutmayın; Yediklerimiz değil, hazmettiklerimiz bizi güçlü yapar ![]() Kazandıklarımız değil, biriktirdiklerimiz bizi zengin yapar ![]() Okuduklarımız değil, hatırladıklarımız bizi bilgili yapar ![]() Başkalarına verdiğimiz öğütler değil, bizzat uyguladıklarımız bizi insan yapar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|