Hayvanlar Ve İnsanlar... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hayvanlar Ve İnsanlar...Hayvanlar meclisi toplanmış, insan oğlunun kendilerine yaptığı haksızlığı tartışıyorlar ![]() İlk sözü kedi almış: "Yahu bunlar ne iki yüzlü şeyler Hem severler, okşarlar hem de kendi aralarında birine nankör demek için beni kullanırlar "Keçi: "Sormayin efendim Etimden sütüme her şeyimi onlara veririm, gene de birbirlerine kızdıklarında, inatçı diye benim adımı kullanırlar Benim nerem inatçı?"Katır: "Tam yarama bastın keçi kardeş O konuda ben ön sırayı alıyorum![]() "Eşek: "Gene siz iyisiniz Benim hem inatçi, hem akılsız, hem de yozlukların olduğu her yerde adım kullanılıyor "Ayı: "Ne kadar kabalık köylülük beceriksizlik varsa benim adımı kullanıyorlar ama gerçekten su insanları anlamak zor Son yıllarda en değerli sandıkları insanlara da otel ayısı falan demezler mi? Artık gerisini siz düsünün![]() ![]() ![]() Koyun: "Akılsızlık konusunda galiba ben önde geliyorum "Öküz: "Anlayışsız, kaba, budala, geri zekalı durumları da ben temsil ediyormuşum "İnek: "Öküzün söylediği sıfatları, kadınlar için benim adımı veriyorlar Üstelik başarısız, boş çalışmalarda da kullanılıyorum Böylece iki defa geri zekali oluduğum vurgulanıyor "Tavşan: "Ben korkakmışım "Çakal: "Arsız ve kapkaççıymışım "Baykuş: "Ben uğursuzmuşum "Karga: "Hırsızmışım "Akbaba: "Fırsatçıymışım "Köpek: "Sizler gene uzaktasınız Ben içlerinde,yakınlarındayım Bütün özverilerime karşın, aldığım sıfat köpekleşmek "Yılan: "Keskin dilim varmış ve beklenmedik zamanda onları sokarmışım "Geyik: "Ah ah! ![]() ![]() Adamın karısı onu aldatırsa, kocası benim boynuzlarımı takarmış Bu ne şerefsizlik! Benim boynuzlarım, benim yaşam silahım, çok da onurlu bir parçam Doğrusu ağırıma gidiyor " Domuz: "Ben eşimi kıskanmazmışım Nereden çıkarıyor bunlar bu saçmalıkları Biz dişilerimiz için ne büyük kavgalara tutuşuruz " Agustos böceği: "Ben cırcırmışım "Papağan: "Bütün boş ve çok konuşmalar, benim renkli tüylerime ve omuzlarıma yükleniyor Ben bu kadar yükü taşıyamam "Aslan kükredi: "Yeter, yeter be! ![]() ![]() Bu kadar da haksızlık etmeyin Bakın benim için aslan yürekli, tilki için kurnaz, karınca için çalışkan diyorlar "Gergedan homurlandı: "Senin yürekliliğin savunmasız ceylanlara geçer Yüregin varsa, gel benim karşıma çık Ben öyle yürekliliği ne yapayım![]() " Aslan gergedana ters ters bakti, sivri boynuzlarını görünce susmayı yeğledi![]() Fil ortalığı yatıştırmak için: "Yakın zamanlara kadar rahattım Ancak yeni bir hortumlama lafi çıktı ki, hortumumdan utanıyorum Bankaları varmış, hortumlanıyormuş Sizin anlıyacağınız, büyük hırsızlıklarda benim şerefli hortumum kullanılıyor![]() Şaskınlık içindeyim, vallahi ormanın bir köşesine çekilip intihar etmeyi düşünüyorum " Bu söz üzerine, ortalıgı derin bir sessizlik kapladı![]() Tilki söz istedi: "Sayın üyeler, o ki ben Kurnazmışım, bir öneri getiriyorum Biz de insanlara bir sıfat yakıştıralım ve öcümüzü alalım O ki bütün olumsuzluklarımızı kendilerine lalik görüyorlar, Benim teklifim, onlara:"İnsanoğlu insan" diyelim Böylece hepimize verilen aşağılık sıfatları,kendilerine iade etmis oluruz " Tilki sözünü bitirir bitirmez, meclisteçığlık ve alkışlarla karışık bir heyecen ve neşe dalgası yükseldi Bütünhayvanlar koro halinde: "İnsanoglu insan, insanoğlu insan, insanoğlu insan ![]() ![]() " diyerek, her biri yuvalarına giderken, büyük bir stres atmışolarak, mutlu bir durumda köşelerine döndüler Söylenen odur ki: Hayvanlar nerede bir olumsuzluk görürlerse, birbirlerine: "İnsan oğlu insan" diyorlarmış Alıntı ![]()
|
|
|
|