Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Sinsi Eğlence > Bir Tutam Hikaye > Kıssadan Hisse

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
küçük

Küçük Ev

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Küçük Ev

Bir köylü, bilgenin yanına geldi ve şikayete başladı: "Nolur bana yardım edin, yoksa çıldıracağım Tek odalı bir evde yaşıyoruz Ben, karım, çocuklarım ve karımın akrabaları Herkesin siniri tepesinde

Birbirimize bağırıp duruyoruz Oda sanki bir cehenneme döndü"
-"Sana söyleyeceğim şeyi yapacağına söz verir misin?" diye sordu bilge ciddi bir sesle

-"Yemin ederim, ne söylerseniz yapacağım"

-"Pekala Kaç hayvanın var?"

-"Bir inek, bir keçi ve altı tavuk"

-"Onların hepsini evinize al Bir hafta sonra yanıma yine gel"

Adam çok şaşırmıştı, ama itaat edeceğine söz vermişti bir kere

Böylece, hayvanları da odaya aldı Bir hafta sonra geldiğinde perişan haldeydi Acı ve kederle inliyordu "Mahvolmuş durumdayız Pislik! Koku! Gürültü! Hepimizin aklını kaçırmasına ramak kaldı!"

"Şimdi git ve hayvanları evden çıkar" dedi bilge Adam eve kadar hiç durmadan koştu Ertesi gün bilgenin yanına geldiğinde gözleri mutluluktan parlıyordu

Hayat ne kadar güzel Hayvanlar dışarıda Evimiz, öyle sessiz, öyle temiz ve öyle geniş ki Sanki bir cennet!

Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com