![]() |
Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasinlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yüksek Yüksek Tepelere Ev KurmasinlarBu öykü Malkara köylerinden alınmış olup belli bir kişinin dilinden yazıya geçirilmiş değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeynep’in gelin gittiği köy ile kendi köyü arası üç gün üç gece çeker ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa kocası, Zeynep’in bu özlemine pek aldırış etmez ![]() ![]() ![]() Gün geçtikçe hastalığı artan Zeynep’in düzelmesi için, köyden gelip gidenler de anasının babasının çağrılmasını salık verirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeynep hasretini giderir, giderir ama artık çok geç kalınmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar Aşrı aşrı memlekete kız vermesinler Annesinin bir tanesini hor görmesinler Uçan da kuşlara malum olsun ben annemi özledim Hem annemi hem babamı hem köyümü özledim Babamın bir atı olsa binse de gelse Annemin yelkeni olsa uçsa da gelse Kardeşlerim yolları bilse de gelse Uçan da kuşlara malum olsun ben annemi özledim Hem annemi hem babamı hem köyümü özledim |
![]() |
![]() |
![]() |
Yüksek Yüksek Tepelere Ev Kurmasinlar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yüksek Yüksek Tepelere Ev KurmasinlarBu öykü Malkara köylerinden alınmış olup belli bir kişinin dilinden yazıya geçirilmiş değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeynep'in gelin gittiği köy ile kendi köyü arası üç gün üç gece çeker ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa kocası, Zeynep'in bu özlemine pek aldırış etmez ![]() ![]() ![]() Gün geçtikçe hastalığı artan Zeynep'in düzelmesi için, köyden gelip gidenler de anasının babasının çağrılmasını salık verirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeynep hasretini giderir, giderir ama artık çok geç kalınmıştır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|