|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
gelin, hikayesi, kaçında, kaçındasın, türküsü, ümmü |
![]() |
Kaçındasın Ümmü Gelin Kaçında Türküsü Ve Hikayesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaçındasın Ümmü Gelin Kaçında Türküsü Ve HikayesiHey gidi çaylar hey! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İyi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ama türküler var ya türküler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kimi ümmü'yü denizli'nin çal ilçesinin bekilli köyünde yaşatır; kimi "gediz" diyenler var" ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aziz'in köyüyle ümmü'nün köyü yakın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aziz'in gönlüne ümmü'nün güzelliği gelip oturuyor ya ümmü'nün haberi yok bundan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ortalıkta fırıl fırıl dönüyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra araya zaman giriyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üçbeş emmi dayı bir araya getirip karşı köye göndermiş aziz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok geçmeden de ümmü'nün nişan haberi gelmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aziz de haber salıyor ümmü'ye "sabret hele ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok geçmeden de düğün davulları vurmaya başlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ümmü'dür haberi bir iyice yarleştirmiş kafasına ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan ümmü sözleştiği yerde aziz'i bekler bulmuş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Atlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geriden yetişenler aziz'i böyle görünce durumu anlarlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tanıklar bir ağız etmiş konuşuyorlar: "biz gözlerimizle gördük ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Devir de eski yargıcın dediği dedik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kaçındasın gelin ümmü kaçında Sar(ı) altınlar dalabıyor saçında ![]() Gelin ümmü kaldı çaylar içinde Katil çaylar nere kodun ümmü'mü ![]() Ümmü'mü ümmü'mü gelin ümmü'mü ![]() Coşkun çaylar akmaz iken harladı Zalım düşman kollarını bağladı Gökte melek yerde insan ağladı Katil çaylar nere kodun ümmü'mü ![]() Ümmü'mü ümmü'mü gelin ümmü'mü ![]() Bir el attım kapamadım kolunu Sarpa çattım bulamadım yolunu Yaşın onbeş mehel m(i) gördün ölümü Katil çaylar nere kodun ümmü'mü ![]() Ümmü'mü ümmü'mü gelin ümmü'mü ![]() Kapam dedim kapamadım fesini Ayın onbeşine benzer kesimi Kulak verdim duyamadım sesini Katil çaylar nere kodun ümmü'mü ![]() Ümmü'mü ümmü'mü gelin ümmü'mü ![]() Başından yazmanı yörükler aldı Ağzından hızmanı balıklar aldı Gayrı kavuşmamız mahşere kaldı Katil çaylar nere kodun ümmü'mü ![]() Ümmü'mü ümmü'mü gelin ümmü'mü ![]() Onsekizdir siyah saçın örgüsü Bu güzellik sana hakkın vergisi Suya düştü ümmü kızın kendisi Katil çaylar nere kodun ümmü'mü ![]() Ümmü'mü ümmü'mü gelin ümmü'mü ![]() Davulcusu kaya dibi dolaşır Seymenleri kuzu gibi meleşir Evlerine kara haber ulaşır Katil çaylar nere kodun ümmü'mü ![]() Ümmü'mü ümmü'mü gelin ümmü'mü ![]() Altın tası suya düşmüş dalabır Sırma saçlar su üstünde yalabır Şu gelinsiz gelen kervan banadır Katil çaylar nere kodun ümmü'mü ![]() Ümmü'mü ümmü'mü gelin ümmü'mü ![]() Suya düştü tutamadım kolunu Uzakta gitti bilemedim yolunu Güzel de mevlam kısmet etmiş ölümü Kanlı da çaylar nerelere kodun ümmü'mü Suna boylumu ![]() Kadı da geldi mahkemeler kuruldu İfadesi mustantıktan alındı Komşuları hakka niye yoruldu Akmayası çaylar nerelere kodun ümmü'mü Suna boylumu ![]() Üç giderim beş ardıma bakarım Gözlerimden kanlı yaşlar dökerim Hem ayrılık hem ölüm kahrı çekerim Katil çaylar nerelere kodun ümmü'mü Suna boylumu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|