![]() |
06- Ankara Yöresi Halk Oyunları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() 06- Ankara Yöresi Halk OyunlarıANKARA YÖRESİ HALK OYUNLARI OYUNLARIN ÇALGILARI Meydanlarda: Davul-Zurna ![]() Meydanlarda ve Kapalı Yerlerde: Saz ![]() Ağır halay - Halay Erkek ![]() Allılar - Allı Turna - Ankara Zeybeği - Zeybek - Erkek Üç kişilik grup veya guruplar Arap- Arzuyla Kanber - Avşar halayı - Halay Erkek ![]() Ayı oyunu - Bulgur oyunu Cembekli - Çarşamba oyunu - Dikdiki - Düz oyun- Gavuşturma - Hopbarlam - Hora - Horo- (Bak ![]() Hüdayda - Erkek tek- Toplu Karaşar zeybeği-Zeybek Erkek tek - Toplu Kaşıklı oyun - Erkek Tek - Toplu ![]() Keçeli - Kürdün kızı - Kürt kızı (Bak ![]() Mendil - Meşeli - Karşılama Kadın Çift-Toplu Misket-Erkek tek-Toplu ![]() Mor Koyun - Erkek Kadın Tek - Toplu ![]() Sekteleme - Sürdüm - Şebek oyunu - Şikirdim - Tuz Şekirdim - Üç ayak- HalayErkek Üşüdüm - Zaman - Zeybek - Erkek Tek-Toplu ![]() ERKEK 1- Kaleve 2- Çorap 3- Zıkpa-Zevga-Potur-Dirdik 4- Kuşak – Çarşaf – Şal 5- Yelek 6- Osmaniye işlik 7- Dizlik 8- Cepken 9- Camedan – Cevadan 10- Kefiye 11– Poşu 12- Fes – Takke 13- Ayakkabı-Yemeni-Cimcime 14- Gümüş Köstek 15- Hamail * 16-Silahlık 17- Pazvant 18- Bozubant KADIN (BİNDALLI) 1- Oyalı Yazma 2- İçlik – Göynek 3- Bindallı 4- Gümüş Kemer 5- Çorap (Nakışlı) 6- Mest pabuç 1- Poşuğ 2- Yemeni (Oyalı) 3- Kofi 4- Üç etek 5- Kuşak 6- Şalvar 7 – İçlik – Göynek 8- Çorap (Nakışlı) 9- Kalloş potin |
![]() |
![]() |
|