![]() |
Duygusal Zeka Puanınız Kaç? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Duygusal Zeka Puanınız Kaç?Duygusal Zeka Puanınız Kaç? Başkalarının halinden anlam ve kendi kendinizi ifade etme konusunda ne kadar başarılısınız ![]() Çevrenize uyum sağlamanız zaman alıyor mu ? Bu ve benzeri soruların cevabını bu testte alacaksınız ![]() Aşağıdaki ifadelere ne kadar katıldığınızı işaretleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 1 - Baskı altında olduğum zamanlarda kendimi rahat ve sakin hissederim ![]() 1 2 3 4 5 2- Olumsuz hislerimi çekinmeden ve rahatsızlık duymadan ifade edebiirim ![]() 1 2 3 4 5 3- Yaptığım işe uzun süre konsantre olabiliyorum ![]() 1 2 3 4 5 4- Herkesin hata yapabileceğini ve bunun normal bişey olduğunu düşünüyorum 1 2 3 4 5 5- Diğer insanların duyguları ve ruhsal durumları benim için önemlidir ![]() 1 2 3 4 5 6- Eleştirilere açığım, eleştirildiğim zaman savunmacı bir tutum sergilemem ![]() 1 2 3 4 5 7- Üzgün yada kızgın olduğum zamanlarda kendi kendimi sakinleştirebiliyorum ![]() 1 2 3 4 5 8- Şikayetlerimi ve hislerimi dürüstçe ifade edebilirim ![]() 1 2 3 4 5 9- Başarısız olduğum durumların ardından kendimi çabuk toparlayabiliyorum ![]() 1 2 3 4 5 10- Davranışlarımın çevremdekileri nasıl etkilediğini farkındayım ![]() 1 2 3 4 5 11- Karşımdakilerinin anlattıklarını yargılamadan ve sorgulamadan sonuna kadar dinleyebilirim ![]() 1 2 3 4 5 12- Sık sık nasıl bir hayat yaşamak istediğimi ve bunun için neler yapmam gerektiğini kendime sorarım ![]() 1 2 3 4 5 13- Benim işime , işimin de bama artı değer kattığını hissediyorum ![]() 1 2 3 4 5 ___________________________ Puan Cetveli 1 = % 0 2 = % 25 3 = % 50 4 = % 75 5 = % 100 Puanlama : 13- 25 puan : Kendi kendinizi ifade etme konusunda oldukça sıkıntı yaşıyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 26- 38 puan : Çoğunlukla anlaşılmamaktan yakınıyorsunuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 39- 51 puan : Sıkıntılarınızı içinize atmak yerine paylaşmayı tercih ediyorsunuz ![]() ![]() ![]() 52- 65 puan : Duygusal zeka seviyeniz oldukça yüksek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kaynak :Genc gelisim dergisi |
![]() |
![]() |
|