![]() |
Beyniniz Kadın Mı? - Erkek Mi? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyniniz Kadın Mı? - Erkek Mi?Beyniniz kadin mi erkek mi? / test Uzmanlar arastirdi, beynin de cinsiyeti var ![]() İste beyniniz kadin mi erkek mi sorusuna yanit veren test ![]() ![]() ![]() Erkek ve kadin beyinleri, temel fonksiyonlar acisindan bir hayli benzer olsa da bilim dunyasindaki yaygin teoriler, erkek beyninin daha ziyade analiz ve kesfe yonelik "sistematik" bir yol izledigini; karsisindakinin ruh halini erkeklerden cok daha kolay anlayabilen kadin beyninin ise "empatik" bir karakteri oldugunu gosteriyor ![]() Ancak bu ozelliklere sahip olmak icin mutlaka o cinsin bir uyesi olmak gerekmiyor ![]() Yatkınlıklar Farklı Erkekle * Satrancta daha iyi * Goruste derinlik ve perspektif iyi * Nesnelerle daha yakindan ilgili * Beynin sag yarisi daha buyuk * Sol kulagini kullanmayi tercih ediyor * Matematik sorularini konusmadan cozer * Cok isi ayni anda yaparken zorlanmaz * Az goz temasi kurar * Dikkati cabuk dagilir * Daha fazla duygu arar * Aciya yavas tepki verir Kadınlar * Yabanci dilde daha iyi * Resmi butun olarak daha iyi goruyor * Yuzler ve insanlarla ilgileniyor * Beynin sol yarisi daha buyuk * İki kulagiyla birden dinliyor * Aritmetik islemleri konusarak yapar * Ayni anda cok isi yapmak zorlayabilir * Goz temasi fazladir * Dikkat suresi uzundur * Daha az duygu arar * Aciya cabuk tepki verir Test: Beyniniz kadin mi, erkek mi? Asagida ki testi cozerek, beyninizin kadinsi ya da erkeksi taraflarini olcebilirsiniz ![]() 1 - Birisi uzuldugu zaman sebebini anlayabiliyor musunuz? A) Evet, hemen anliyorum B) Hayir, genelde anlamiyorum 2 - Otomobil alacak olsaniz motor hakkinda datayli bilgi ister miydiniz? A) Hayir B) Kesinlikle 3 - İliskileriniz sizin icin ne kadar onemli? A) Cok onemli B) Oncelik konusu degil 4 - İs yaparken kolaya mi kacarsiniz? A) Evet B) Hayir kili kirk yararim 5 - İlk seferde bir konuyu anlamayan birine durumu 2 kez anlatmak zor gelir mi? A) Cok kolay B) Cok zor 6 - Ne okumayi tercih edersiniz? A) İliskiler hakkinda romantik yazilar B) Somut gerceklere dayali makaleler 7 - Birisi sohbetinize katilmak istiyor, ne hissedersiniz? A) Buyursun gelsin B) Rahatsiz olurum 8 - Harita okumanin sizin icin zorluk derecesi nedir? A) Cok zor B) Cok kolay 9 - Sosyal ortamlarda ne hissedersiniz? A) Rahat olurum B) Bir an once gitmek isterim 10 - Eviniz duzenli mi? A) Hayir B) Gayet duzenli 11 - Evde elektrik sisteminiz arizalanirsa ne yaparsiniz? A) Elektrikci cagiririm B) Kendim tamir etmeye calisirim 12 - Matematik dersinde neler hissederdiniz? A) Sıkılırdım B) Rakamlarin buyusune kapilirdim 13 - Hava durumunu izlerken ne hissediyorsunuz? A) Detaylar beni sıkıyor B) Meteorolojik olaylar bana ilginc geliyor 14 - Tartisma ortamlarinda tutumunuz nasildir? A) Fikirlerimi dayatiyorsam rahatsiz olurum B) Nerede duracagimi bilmem Değerlendirme * A'lar B'lerden coksa: Kadin beynine sahipsiniz * B'ler A'lardan coksa: Erkek beynine sahipsiniz * A'lar ve B'ler esitse: Dengeli bir beyniniz var Alıntıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|