![]() |
Bu Test Hayatınızı Değiştirebilir... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bu Test Hayatınızı Değiştirebilir...Kendinizi anlatırken, “ya çok iyiyimdir ya çok kötüyümdür” der misiniz? Duygularınızda ve ilişkilerinizde kronik bir karmaşa mı var? Belki de siz ‘Borderline’ yani ‘Sınırda Kişilik’ olabilirsiniz ![]() ![]() Yanıtı basit bir testte saklı; Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED) Genel Başkanı Dr ![]() ![]() ![]() ![]() İşte Dr ![]() “DAHA ÇOK KADINLARDA GÖRÜLÜYOR” “Duygularda, insan ilişkilerinde, davranışlarda dengesizlik ve aşırı kaybetme korkusu yoğun olan bu kişiliklerde duygular, karakterler ve davranışlar hem iyi hem de kötüdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İŞTE O TEST Peki, bir kişi Borderline olup olmadığını nasıl anlayabilir? İşte Dr ![]() KEÇE Borderline Kişilik Envanteri Yönerge: Aşağıdaki her bir tutum çifti içinden, lütfen size en uygun olanı belirtiniz ![]() 1 ![]() a-İnsanlar beni terk ettiğinde üzülürüm ![]() b-Terk edilmek istemem ve bundan kaçınmak için yoğun çaba gösteririm ![]() 2 ![]() a-Dengeli ve tutarlı ilişkiler kurarım ![]() b-Bazen gergin ve tutarsız ilişkilerim olur ![]() 3 ![]() a-Pek çok insandan ne daha iyi ne de daha kötüyüm ![]() b-Bazen kendimi iyi bazen kötü biri olarak hissediyorum ![]() 4 ![]() a-Kendime fiziksel zarar vermeyi hiç düşünmem ![]() b-Bazen elimde olmadan kendime fiziksel zarar vermeyi aklımdan geçiriyorum ![]() 5 ![]() a-İntihar etmeyi düşünmem ![]() b-Bazen intihar etmeyi düşündüğüm anlar olur ![]() 6 ![]() a-Duygularım genellikle dengelidir ![]() b-Duygularım sıklıkla değişkendir ![]() 7 ![]() a-Kendimi boşlukta hissetmem ![]() b-Kendimi çoğu zaman boşlukta hissederim ![]() 8 ![]() a-Ara sıra öfkelenirim ama öfkemi genellikle kontrol ederim ![]() b-Uygunsuz ve yoğun öfke nöbetlerim olur ![]() 9 ![]() a-İnsanlara değer veririm ama gerekirse eleştiririm ![]() b-İnsanları gözümde aşırı derecede büyütürüm bazen de yerin dibine sokarım ![]() 10 ![]() a-“Herkes beni sevmek zorunda değil” diye düşünürüm ![]() b-“Herkes beni sevsin” isterim ![]() 11 ![]() a-Hak ettiğim sevgiyi genellikle görürüm ![]() b-Layık olduğum sevgiyi elde etme konusunda ısrarcıyımdır ![]() 12 ![]() a-Çoğu zaman kendimle barışığım ![]() b-Sıklıkla kendimle kavgalıyım ![]() 13 ![]() a-Yalnız kalmayı istemem ama gerekirse yalnız kalabilirim ![]() b-Asla yalnız kalmak istemem ![]() 14 ![]() a-Bunaltı ve sıkıntıyla baş edebilirim ![]() b-Bunaltı ve sıkıntıyla baş etmekte zorlanırım ![]() 15 ![]() a-Araç kullanırken kontrollüyümdür ![]() b-Hızlı ve tehlikeli araç kullandığım olur ![]() 16 ![]() a-İlişkilerimi sürdürmekte zorlanmam ![]() b-Kalıcı ve sürekli bir ilişkiyi sürdürmekte zorlanırım ![]() 17 ![]() a-Yemek yememi kontrol edebilirim ![]() b-Birden bire ve kontrolsüzce aşırı yemek yiyebilirim ![]() 18 ![]() a-Cinsel fanteziler kurarım ![]() b-Uygunsuz ve sapkın cinsel fantezilerim olur ![]() 19 ![]() a-Cinsel davranışlarımı kontrol edebilirim ![]() b-Önceden düşünmediğim ve kontrol edemediğim uygunsuz cinsel davranışlarım olur ![]() 20 ![]() a-Ara sıra kendimi değersiz ve zayıf hissederim ![]() b-Çoğu zaman kendimi değersiz ve zayıf hissederim ![]() 21 ![]() a-Para harcamamı kontrol edebilirim ![]() b-Aniden ve kontrolsüzce para harcayabilirim ![]() 22 ![]() a-İnsanları manipüle ettiğimi fark ettiğimde rahatsız olurum ![]() b-İnsanları kolayca manipüle edebilirim ![]() 23 ![]() a-Herkes gibi biriyim ![]() b-Sıra dışı biriyim ![]() 24 ![]() a-Çoğu zaman kendi kendime yeterim ![]() b-Başkalarına ihtiyaç duyarım ![]() 25 ![]() a-Kalabalık içinde tercih edilen biri olmayı isterim ![]() b-İlgi merkezi olmayı çok severim ![]() 26 ![]() a-Her zaman ne yaptığımı bilirim ![]() b-Bazen yaptığım şeyden emin olmadığım olur ![]() 27 ![]() a-Başkaları için bir şeyler yapmaktan hoşlanırım ![]() b-İnsanlardan çok şey beklerim ![]() 28 ![]() a-Gösterişten kaçınırım ![]() b-Genellikle fırsatını bulduğumda şovumu yaparım ![]() 29 ![]() a-Çoğu zaman kendimi kolaylıkla ifade edebiliyorum ![]() b-Sıklıkla kendimi ifade etmede ve benimsemede gel-gitler yaşarım ![]() 30 ![]() a-Stres beni olumsuz etkiler ![]() b-Stres altındayken şüpheci olurum ![]() Değerlendirme: Eğer “b” seçeneği ağırlıktaysa borderline yapıdan bahsedebiliriz ![]() TESTTEN SONRA… Dr ![]() “Uygulanan testte kişi, 30 sorudan en az 15’ine ‘b’ diyorsa bir terapistle bu konuyu görüşmesi gerek ![]() ![]() ![]() ![]() “CİNSEL YAŞAMLARI FIRTINALI” Aldatma, aldatılma, orgazm olamama, cinsel sapkınlıklar… CİSED Psikoterapi Eğitimleri Koordinatörü Doç ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() “PARANIN İKİ YÜZÜ: NARSİSİZM-BORDERLINE” Borderline bir kadına dayanan erkeğin de genellikle narsisistik yapılanma içinde olduğunu söyleyen Doç ![]() ![]() “Zaten borderline biri ile ilişkiyi sürdürebilen de narsistik yapıdadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|