![]() |
Eft Uygulayıp Fayda Görenlerin Yorumları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eft Uygulayıp Fayda Görenlerin YorumlarıBenim için gerçekten çok enteresan ve sıra dışı bir tecrübe oldu ![]() ![]() Özellikle ilkokul öğretmenimin yüzüne yakından bakarken, hayretler içerisinde kaldım ve uzun yıllardan sonra ve aslında belkide ilk defa onun benim öğretmenim olan rolünden başka, bir insan olan yönünün de varlığını keşfetmem, yıllara dayalı sıkışmalarımın da silinip gitmesine neden oldu ![]() EFT'nin bana göre yaptığı en önemli işlev, farkındalık düzeyimizde yarattığı harika değişimler ![]() ![]() ![]() Bence EFT gerçekten çok güçlü, yalın ve kesin sonuçlar alan bir yöntem ![]() ![]() ![]() Çağrı Demiral/Bodrum ******************************************** Büromdaki terapi çalışmalarında ve birinci basamak sağlık hizmeti verdiğim işyerimde çeşitli EFT uygulamaları yapıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dr ![]() ******************************************** Sizden uygulamalı EFT aldıktan sonra inanılmaz bir şekilde köpek korkumun kalmadığını gördüm ![]() ![]() diye terkeden,hatta hareketsiz köpeğe bile çığlık atan ben, artık korkmuyorum) özgürleşmek isteyenlerle paylaşırsanız sevinirim ![]() iyiki tanıştık,teşekkürler ![]() ![]() mk/İstanbul ******************************************** "Ben EFT ye henüz yeni başladım ancak çok yararını gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mürüvvet hanıma bana çok kısa bir zamanda harika bir eğitim verdiği için çok teşekkür ediyorum ![]() ![]() Y ![]() ******************************************** “Sınav stresi” Sınavlarıma çalışırken kendimi stresli ve halsiz hissederdim ![]() ![]() ![]() ![]() Artık öğrendiklerim yerine stres uçup gidiyor ![]() Gürkan (Lise son sınıf öğrencisi, İstanbul) ******************************************** “Matematik korkusu” Kendimi bildim bileli matematikle aram hiç iyi olmadı ![]() ![]() ![]() Bu korkuya EFT yaptık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ezgi Akyıldız (Orta son sınıf öğrencisi, ANTALYA) Not: Bu arada artık böceklerden de korkmuyorum ![]() ******************************************** “Toplum Önünde Konuşma Korkusu” İlkokula başlayana kadar İsveçte yaşadığım için Türkçem iyi değildi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geçenlerde üniversitede amfide bir konuşma yapmam gerekti ve öncesinde belli belirsiz bir endişe kapladı ![]() ![]() L ![]() ![]() ![]() ******************************************** Gelişmeler kaydettiğimi söyleyebilirim ama bu çevremden tepkiler almama sebep oldu ![]() ![]() ![]() Kararlarım daha kesin, kimse kırılmasın, üzülmesin diye hareket etmiyorum, insanlar çok değiştiğimi söylüyorlar ![]() ![]() Hayır kelimesi kimsenin hoşuna gitmiyor ne kadar kibar söylenirse söylensin ![]() ![]() ![]() R ![]() ******************************************** “Algoritmayı Çözdüm!!!!” Web tasarımcısıyım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sonuç inanılmazdı!! Birden “zınk” diye yazmam gereken kodlar belirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ne diyebilirim ki? Ben şimdi gönül ilişkilerinden baş ağrısına kadar aklıma gelen herşeye yapıyorum ve tanıştığım herkese de öneriyorum ![]() Artık yapıp yapmamak size kalmış ![]() Cem Yıldız (Web tasarımcısı-İSTANBUL) ******************************************** “Migren” EFT’yi migrenim için yaptım ![]() ![]() ![]() Hüsniye Poyraz ![]() ******************************************** EFT seminerine katılanlar ne dediler? “Merhaba Mürüvvet Hanım, Test ettim onayladım, yükseklik korkusu diye bir şey yok artık bende ![]() Çok teşekkür ederim size ![]() ![]() EFT, daha geniş kitlelere ulaşmayı hakeden mükemmel bir teknik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgiler, Bülent” ******************************************** “Bir konusu olmaksızın da tekniği kullanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tekrar çok teşekkür ediyorum ![]() ![]() ******************************************** “selam muruvvet, 24 Temmuz da yaptıgımız workshop'tan sonra hemen sahile indim ve deniz kıyısında durup denizi seyretmenin tadını çıkarttım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: (Ömer Bey’in seminerden önce denize baktığında geriliyordu ve vapura binmek zorunda kaldığında içerde oturmayı ve denize bakmamayı tercih ediyordu ![]() ******************************************** “Mürvet Hanım merhaba, Kurs hakkında söylenecek çok şey var aslında, böylesine güzel bir yöntemi çok kısa anlatmak zor tabi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sevgiler, Ergün “ --- Sonraki mesaj --- Kilolar uçtu, gitti! 6 ayda 22,5 kg veren ve kilosunu yaklaşık 1 yıldır koruyan Jane’nin öyküsü: Jane ile geçmişine ve EFT’nin onda nasıl sonuç verdiğine dair bir görüşme yaptığımda, 30’lu yaşlarının başına kadar hiç kilo problemi yaşamamış olduğunu, bir seri yürümeyen ilişkiden sonra kendini çok sinirli hissetmeye başladığını öğrendim ![]() Bir yandan evlenmeyi isterken öte yandan yolunda gitmeyen ilişkilerinin yarattığı öfke kafasını fazlaca yorduğu, karıştırdığı sıralarda kilo almaya başlar ![]() ![]() Sonraları duygularına EFT yapmaya başladıktan sonra kilo vermenin kolay ve çabasız da olabileceğini gördüğünde çok şaşırır ![]() ![]() Jane’nin anne-babası oldukça sinirli ve kontrolcü karakterdedirler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jane’nin ailesi ile ilgili söyledikleri: “anne-babamızın ne zaman sinirlenip kontrollerini yitirecekleri hiç belli olmazdı ![]() ![]() ![]() ![]() Jane ,30 yaşından sonra yemek yemeği sonunda ailesine karşı bir çeşit isyan etme yolu olarak kullanmaya başlar ![]() -kilolarının erkekleri ondan uzak tuttuğunu -duygusal olarak ailesi ve çevresi tarafından farkedilmesini sağladığını -yaşamının kontrolünün kendisinde olduğunu hissetmesine yardım ettiğini söyledi ![]() Ayrıca yiyeceği kendisi için bir ödül olarak da kullandığını da ![]() ![]() ![]() Jane’nin sözleri ile “30 yaşıma geldiğimde iyi bir işim vardı ama arkadaşlıklarımın ve ilişkilerimin neden yürümediğini bir türlü anlayamıyordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızkardeşim Gary Craig’in EFT manuelini ve websitesinin adresini verince EFT yapmaya başladım ve hemen ardından da kilo vermeye ![]() ![]() Jane’e EFT yaptığı döneme ilişkin olarak daha spesifik sorular sorduğumda öğrendim ki : TÜM KİLO VERME SÜRECİ BOYUNCA HİÇ DİYET YAPMAMIŞTI ve kendini birşeylerden mahrum bırakmama duygusunu da çok sevmişti ![]() ![]() ![]() ![]() EFT ile diyet yapmadan kilolarının bu denli hızlı gitmiş olmasına o kadar şaşırmıştı ki bir ara hasta olduğundan endişe etmiş hatta doktoruna sağlık kontrolüne bile gitmişti ama hiç bir sorun yoktu ![]() ![]() ![]() ![]() Jane şimdi “bir 22,5 kg daha vermeye hazırım” diyor ![]() Onun bunu da başaracağından eminim ![]() ![]() ![]() Jane’le görüşme yaptığımız o sabah katıldığı “EFT ile bolluk bilinci yaratmak” seminerinin onda herhangi bir duygu uyandırıp uyandırmadığını da sordum ![]() “Seminerde “kendimi köşeye sıkışmış, takılıp kalmış hissediyorum ve yeni şeyleri denemiyorum çünkü eğer birşeyi mükemmel yapamayacaksam hiç yapmak istemiyorum” cümlesini söyleyerek EFT yaptığımda bir farkındalık oldu Bu benim eski mükkmeliyetçi tavrımın o çirkin yüzünü yeniden göstermesi gibiydi ![]() ![]() Ayrıca derinlerde bir yerde “iyi şeyler hep başkasına başına gelir, benim değil” inancımın da farkına vardım ve onun yerine “İyi şeyler benim de başıma gelebilir” inancını benimsemeye, bu inancın yerleşmesine izin verdim ![]() Evrenin bana bu şekilde karşılık vermesi çok hoş bir duygu ve ben bunun tesadüf olmadığına inanıyorum ![]() Carol Look EFT pratisyeni 12 kilo verdi Ann bana sırt ağrısı için gittiği doktoru tarafından yönlendirilmişti kilo sorunu ile ilgili olarak ![]() ![]() ![]() Ann yiyecekleri 3 amaçla kullandığını kabul etti: 1) Babasız büyümüştü ve annesi soğuk biriydi ![]() 2) Fiziksel ağrıları dayanılmayacak kadar şiddetlendiğinde rahatlamak için 3) Eşinden beklediği fiziksel ve duygusal ilgiden yoksun olmanın yarattığı boşluğu doldurmak için Geçen 4 ay boyunca bu 3 alanda çalıştık ve Ann 12 kiloyu, yiyeceklere yönelmesinin altındaki duyguları nötralize ederek çok rahat, zorlanmadan verdi ![]() Ann hayatının çoğunu aşırı kilolu olarak geçirmişti ![]() ![]() ![]() ![]() Ona kilo vermenin ve öğleden sonraları aşırı yemenin olumsuz tarafını sorduğumda , tatminsizlik ve kızgınlık yaşayacağını ve bu duygularla nasıl baş edeceğini bilmediğini söyledi ![]() ![]() ![]() (1)Annesiyle ilgili duygularına EFT yaparken aşağıdaki cümleleri kullandık: “Annem bırak sevmeyi, benden hoşlanmasa da ben kendimi tamamen seviyorum ve kabul ediyorum ![]() “Annem benim yeterince iyi olmadığımı düşünse de ben yeterince iyiyim ve sevilebilir ve yeterli olduğuma inanmayı seçiyorum ![]() “Yiyecekleri yalnızlığımı gidermek için kullanıyor olmama rağmen, kendimi tamemen ve derinden kabul ediyorum ![]() “Obez olduğumu kabul etmekten utanmama rağmen, bunu kabul ediyorum” “Annem beni asla anlamamış olsa da onu öyle kabul ediyorum” “Beni dinlemeyecek kadar bencil olsa da “ kendi duygularımı kabul ediyorum” (2)Daha sonraki seanslar boyunca , sırtındaki ve ayağındaki ağrılara da EFT yaptık ![]() ![]() ![]() ![]() “Hiç kimse neler yaşadığımı bilmese de, kendimi seviyorum ve kabul ediyorum” “Ağrım beni kızdırsa da kendimi kabul ediyorum ![]() “Dizimdeki ve sırtımdaki kronik ağrıya rağmen kendimi kabul ediyorum” “Bu ağrılar bana annemi hatırlatsa ve gücenmiş hissetsem de , kendimi kabul ediyorum ![]() “Dizimdeki bu kızgınlık ve gücenme duygularına rağmen, kendimi sevmeyi seçiyorum” “Ağrılarım normal bir hayat sürmeme engel olsa da , kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum ![]() “Ağrılarım yolumu çıksa ve kendimi umutsuz ve çaresiz hissetmeme neden olsa da kendimi seviyorum ve kabul ediyorum ![]() Ağrıları seans sırasında bariz bir şekilde hafifledi ve seans aralarında kendi kendine EFT yapmaya devam etti ![]() (3)Ann’in duygusal sıkıntılarıyla ilgili son konu ise eviliğiydi ![]() ![]() ![]() ![]() “Yaptıklarımdan dolayı takdir edilmesem de kendimi seviyor ve takdir ediyorum” “Beni dinlemediğinde kızgın hissetsem de kendimi dinlemeyi seçiyorum” “Sevgi ve ilgiye aç olsam da, yine de rahatlamayı seçiyorum” “Kendimi red edilmiş hissediyorum ve bu çok acı veriyor buna rağmen kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum” “Benim ihtiyaçlarım önemsiz görülse ve dikkate alınmasam da, duygularımı kabul ediyorum ![]() Ann seans aralarında EFT yapmaya devam etti ve hayatının her alanında ilerleme kaydetti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akşama doğru olduğunda Ann, kurabiye ve tatlı atıştırıyordu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ann 12 kilo verdi ve tatillerde bile rahatlıkla idare edebileceğini konusunda kendine güveniyor ![]() ![]() 15 kilo verdi ve vermeye devam ediyor ![]() Sarah “EFT ile kilo verme” seminerlerimden birine kayıtlıydı EFT’yi denemeden önce başka yollarla iki kez 25 kilo verip sonra tekrar almıştı ![]() ![]() ![]() ![]() Sarah sınırlayıcı inanç ve blokajlarına EFT yaparken çok çabuk problemin asıl nedenini keşfettiğini söyledi ![]() (1)Ben hedeflerime ulaşmayı hak etmiyorum ![]() (2)Bu ekstra kilolara çok şirin ve küçük olduğum için beni taciz eden adamlara karşı koruma amaçlı kullanıyorum ![]() (3)Kendimi yeterince sevilebilir bulmuyorum ![]() Hiç bir zaman kendini değerli ve sevilebilir hissetmemişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EFT yaparken Sarah, en sonunda kilo vermenin güvenli olduğunu hissetti ![]() Sarah kilolarını hiç bir çaba harcamadan vermeye başladı ![]() ![]() EFT yapmak Sarah’nın bedenindeki duyguların farkına varmasını sağladı ve doyduğunu daha erken farkettiği için yemeyi de zamanında bırakabildi ![]() ![]() EFT’yi ayrıca kendini sabote emeyi durdurmak için de kullandı ![]() ![]() “Sizin semineriniz bana , beni geride tutan zihinsel blokajların üstesinden gelmek için ihtiyaç duyduğum araçları verdi ![]() ![]() Seminerde onun sırası geldiğinde, Sarah kendi sorunlarına EFT yaptı ![]() ![]() ![]() “Vermem gereken kilo miktarını düşündüğümde moralim bozulsa da , iyimser olmayı seçiyorum” “İnce olmayı hak etmediğimi düşünsem de, değerli olduğumu hissetmeyi seçiyorum” “Bu kiloları vermek zorunda olmak beni kızdırsa da , kendimi başka yollarla teselli etmeyi seçiyorum” “Çoğunlukla kendimi bitkin hissetsem ve yiyecekler kendimi daha iyi hissetmemi sağlasalar da, kendimi ve davranışımı kabul etmeyi seçiyorum ![]() “Bunun benim hatam olduğunu düşünsem de rahatlamayı ve suçluluk duygusunu serbest bırakmayı seçiyorum” “Başarılı olmaya değip değmediğimden emin olmasam da, kuşkularıma rağmen kendimi kabul ediyorum” “Eğer başarılı olursam çok değişmekten korkuyorum buna rağmen , başarıyı seçiyorum ![]() (Tabi bu gibi öz-güven sorunları öz-sabotajın temelini oluştururlar ve hayatta herhangi bir değişiklik yapmaya başlamadan önce nötralize edilmeleri gerekir ![]() “Tüm hayatım boyunca beni kontrol etmiş olsalar da gücümü geri almayı seçiyorum” “Hala beni kontrol etmeye çalışsalar da , kendi yolumu seçmeyi ve kendi iç rehberimi takip etmeyi seçiyorum” “Derinden gücenmiş hissetsem de , duygularımı kabul etmeyi seçiyorum” (Özellikle geçmişte kontrol ile ilgili sorunları varsa, noktalara vururken çoğu zaman danışana “senin yoluna göre yapmayacağım” ya da “bunu kendi yoluma göre yapacağım” cümlelerini dedirtmek yardımcı olur ![]() “Yıllardır bu blokajlara tutunmama rağmen, bunları şimdi serbest bırakmayı seçiyorum ![]() “Beni ihmal etseler ve yine incitseler de sevilebilir olduğumu hissetmeyi seçiyorum” “Yine birşeylerden yoksun kalacağımdan ve çuvalayacağımdan korksam da , kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum ![]() “Yiyeceklerimi bırakmakatan korkuyorum buna rağmen kendimi kabul ediyorum ![]() “Hiç bir zaman yeterince sevgi olmasa da güvende hissetmeyi seçiyorum ![]() (Bu konuyu ne kadar vurgulasam az:Bu sevgi ve ilgi yoksunluğuyla ilgili sorunlarla ilgili MUTLAKA çalışılmalıdır eğer kalıcı kilo kaybı isteniyorsa” Sarah ile yaptığım konuşma sırasında , söyledikleri: ”Aşırı yemeyi bırakabilmemde etkili olan şey kontrolün aslında bende olduğunu anlamam oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sarah’ın kilo verme programı neden bu sefer başarılı oldu? Çünkü bu sorun ve yöntem yiyeceklerle ilgili değildi ![]() ![]() ![]() ![]() Dr ![]() Telefonda yapılan başarılı bir “Kilo Verme Seansı” “Fiona” ile kilo vermeyle ilgili olarak 5-6 aydır telefonla seans yapıyoruz ![]() ![]() FİONA’dan gelen mektup: “Benim geldiğim ailede yiyecek ve kilo hep büyü ksorun olmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eşimin eski evliliklerinden olma çocuklarla toplam 10 çocuğun annesiyim ve kendimi bildim bileli kilo sorununu yenmeye çalışıyorum ![]() ![]() ![]() EFT yapmaya başladığımda , yemek yeme isteğimin azaldığını farkettim ![]() ![]() ![]() EFT yaparken, yemekle bağlantılı duygularımın farkına varmaya başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() &&& Fiona inişli çıkışlı hayatının onu yorduğunu ve hiç sakin ve huzurlu hissetmediğini söyledi ![]() ![]() ![]() “Hiç bir zaman yeterli vaktim olmasa da, hep meşgul de olsam, kendimi kabul ediyorum” Fiona seansların arasında EFT yapmak için vakit ayırdı;bir kısmı öğrenme güçlüğü çeken ve özel ilgi isteyen, evdeki 7 çocuğuna rağmen!!! Fiona’nın EFT yaptığı birincil tema aşağıdaki gibi: Yeme isteği için: “Canım o karamelli kahveyi çekse de, ve onsuz yapıp yapamayacağımı bilmesem de kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum ![]() “Öğleden sonraları kendime verdiğim yemek ödülüne rağmen, kendimi kabul ediyorum” “Eğer tatlılarımı yiyemezsem kendimi gücenmiş ve yoksun bırakılmış hissetmekten korkuyorum buna rağmen kendimi kabul ediyorum” Düşük Özgüven için: “Kendimi hiçbir zaman yeterli hissetmesem de, kendimi kabul ediyorum” “Yeterince iyi olmadığım ve yeterince çaba göstermediğime inansam da, sakin ve huzurlu olmayı seçiyorum” “Yeterince iyi bir anne olmasam da, kendimi kabul ediyorum ![]() “Yetersiz olduğumu bilsem de, ki bunu bana annem söylerdi, kendimi kabul ediyorum ![]() “Kendimi değersiz hissetsem de yine de kendimi ve hatalarımı kabul ediyorum ![]() “Kendimi şişman ve itici hissetsem de , kendimi kabul ediyorum” Diğer Duygusal Temalar “Yaşadığım bu kronik gerginliğe ve kendimi sınırda hissetmeme rağmen, kendimi tamamen ve derinden seviyor ve kabul ediyorum” “Rahat ve güçlü hissetmenin nasıl birşey olduğunu bilmesem de kendimi seviyorum” “Daha iyiye gidebileceğime inanmasam da- “niye uğraşayım ki” diye düşünsem de, kendimi yine de kabul ediyorum” “Çok stresli ve yorgun olsam da kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum ![]() “Kendimi yoksun bırakılmış hissetsem de (kimse benimle ilgilenmiyor), kendimi tamamen ve derinden kabul ediyorum” Fiona hikayesine devam ediyor: Son 5-6 ayda 10 kilo verdim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() EFT’yi enerji seviyemle ilgili olarak da kullanıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Dr ![]() --- Sonraki mesaj --- ******************************************** Tecavüz ve vurulma olayına tanık olmanın ardından görülen kabuslar EFT yaptığımı bilen bir arkadaşımın tavsiyesiyle bana gelen altı yaşındaki bir müşterimle yaşadığım EFT deneyimini paylaşmak istedim ![]() Bu çocuk 2 yaşındayken anneannesinin vurulması ve annesinin de aynı kişi tarafından bıçak zoruyla tecavüz edilmesi olayına tanık olmuş ![]() ![]() ![]() Çocukla iki seans yaptım – sonuncusu 1 ay önce idi- Artık kabus görmüyor ve günlük olarak kendi kendine EFT yapıyor ![]() Hatta annesini de gerektiği zaman EFT yapması konusunda uyarıyor ![]() ![]() ![]() Sevgiler ![]() ![]() --- Sonraki mesaj --- ********************************************** Performans anksiyetesi Geçen cuma torunum beni görmeye geldi ve o geceki okul gösterisindeki performansından korktuğunu söyledi ![]() Ona ne kadar korktuğunu sorduğumda “gerçekten korkuyorum” yanıtını verdi ![]() ![]() ![]() ![]() “harika, büyükanne, hiç korkmadım” dedi ![]() ![]() --- Sonraki mesaj --- Kızgınlık Nöbetleri Benim adım Blair Hornbuckle ve EFT tekniğini sizin seminerlerinize katılmış olan birinden öğrendim ![]() ![]() Şimdi vereceğim örnek stres ve gerginlik ile ilgili ![]() ![]() Arkadaşım Gina ve eşi koruda yürüyüşe çıkmak için bize gelmişlerdi ![]() ![]() ![]() Çocuk bize geldiğinde çok utangaç olduğunu fark ettim, ona merhaba dediğimde yüzünü çevirdi ![]() Yürüyüşe çıktık, eve dönme vakti geldiğinde çocuk çok şiddetli bir öfke nöbeti (tantrum)geçirmeye başladı ![]() ![]() ![]() Gina’ya çocuk böyle yaptığı zaman genellikle ne yaptıklarını sordum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akılmdan hemen EFT tekniğini kullanmak geçti ![]() ![]() Çığlık atmaya devam eden çocuğa yaklaştım, bir yandan küçük elini tutarken “biliyorum senin için çok zor” dedim ve elindeki karate noktasına hafifçe vurmaya başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arkadaşım şaşkınlıktan ağzı açık vaziyette bize bakıyordu ![]() “Ne yaptın sen? Böyle olduğu zamanlarda kimseyi dinlemez ve ona dokunulunca da deliye döner ![]() ![]() Ona kısaca EFT’den bahsettim ve çocuğun ebevynlerinin bu tekniği öğrenmesinde fayda olduğunu söyledim ![]() “Ailesi mi? ya ben? Benim de öğrenmem lazım” … ![]() ![]() --- Sonraki mesaj --- Araba tutması 13 yaşındaki kızımla Güney California’dan arabayla eve dönerken kızımı araba tuttu ve durmamız gerekti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok etkileyiciydi!!! Bu 6 hafta önce oldu ve ondan sonraki zor yolculuklarda bile bir daha olmadı ![]() ![]() ![]() --- Sonraki mesaj --- Kekemelik ve konuşma güçlüğü Bir süre önce 7 yaşındaki oğlumun -şimdi 8’ine girdi- konuşma güçlüğü ve bu problem başlamadan önce yaşadığı olaylarla ilgili olarak yazıyorum ![]() ![]() ![]() Sonra kekeleme problemi başladı ![]() ![]() ![]() ![]() Sorunlara bakıp onlar üzerinde çalışmaya başladım ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda onu rahatsız eden ve kurtulmak istediği bir şey olup olmadığını sordum ![]() “Kaçırılmaktan korkuyorum!!” şaşkın bir vaziyette bir çocuğun neden böyle bir korkusu olduğunu ,bu korkunun nereden kaynaklandığını düşünüyordum ki aklıma geldi ![]() Çok küçükken hep arabada kalmak isterdi ![]() ![]() Eşim de ona “Gel, yoksa seni kaçırırlar!!” derdi ![]() O zaman fark ettim ki bu da üzerinde çalışmam gereken konulardan biri ![]() ![]() Konuşması oldukça düzeldi ve de gelişme devam ediyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bana ilginç gelen onu rahatsız eden şeyin ne olduğunu sorduğumda hemen söylemesi oldu ![]() ![]() ![]() ![]() Kekeme Çocuk 1 sene kadar önce 6 yaşında kekeme bir çocuk ile çalışma yapmıştım ![]() Çocuk EFT uygulanması konusunda pek rahat değildi (ki sonuç almak için ben bunun şart olduğunu düşünmüyorum) buna rağmen yöntem gayet iyi çalıştı ![]() ![]() Koordinasyonu pek iyi olmadığı için EFT noktalarına vurma işlemini onun yerine ben yaptım ![]() Buna inanmayacaksınız ama bir kaç turdan sonra hiç kekelemeden konuşmaya başladı ![]() ![]() Fakat en fazla şaşıran ise çocuğun psikiyatristi oldu ![]() Çocuğun kekemeliği o seansta tamamen kaybolmadı fakat ertesi gün yeniden geldi ![]() ![]() ![]() ![]() Bu çocuğa ve kardeşine EFT uygulaması yaparken düzenli olarak “köprücük kemiği solunum egzersizi” de yaptırdım ve bunun gibi güçlük çeken çocuklarda bunun önemli olduğunu düşünüyorum ![]() ![]() Umarım bu bilginin birilerine faydası olur ![]() --- Sonraki mesaj --- Yatağını Islatma Sizle 9 yaşında yatağını ıslatan bir çocukla yaptığım bir uygulamayı paylaşmak istedim ![]() Geçen hafta ilk olarak gelmişlerdi ![]() ![]() Annesi bugün bana geçen hafta yaptığımız 30 dakikalık seanstan sonra ( ki utanma, kızgınlık, hak etme ve başarı beklentisi gibi duygular ve yatağını ıslatma üzerinde çalışmıştık) son 5 gecenin 4’ünde yatağını ıslatmadığını söyledi ![]() ![]() Bugün biraz daha EFT yaptık ve ona buna devam etmesini söyledim ![]() Ona EFT ile yardım edebilmek ve yüzündeki o kocaman gülümsemeyi görmek çok güzeldi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Eft Uygulayıp Fayda Görenlerin Yorumları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Eft Uygulayıp Fayda Görenlerin YorumlarıEv özlemi Çocuklarımızın arkadaşları bazen gece bizde kalmaya gelirler ![]() İçlerinden biri –9 yaşındaki bir kız çocuğu – gece arkadaşlarına kalmaya gittiği zamanlar çok güçlük çekiyordu ![]() ![]() ![]() Bu gece o uygulamadan sonra bizde kaldığı ilk gece ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu paylaşmak istedim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|