![]() |
Yetenekli Olmak Doğuştan Gelen Bir Özellik Değildir, Sonradan Öğrenilir! |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yetenekli Olmak Doğuştan Gelen Bir Özellik Değildir, Sonradan Öğrenilir!Laszlo Polgar 1960’larda Macaristan’da yaşamış bir eğitim psikoloğu ![]() ![]() ![]() Şöyle bir ilan yayımlıyor ![]() “ Yetenek doğuştan gelmez, öğrenilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Klara adlı bir öğretmen, Polgar ile evlenmeyi kabul ediyor ![]() ![]() İlk Çocuk Polgar bu deney için satrancı seçiyor çünkü kendisinin satrançta bir uzmanlığı yok ![]() ![]() ![]() Laszlo eve binlerce satranç kitapları alıyor ve okumaya başlıyor ![]() ![]() ![]() Program Başlıyor İlk çocukları Suzan iki yaşında satranca başlıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Her biri günde en az 8 saat pratik yapıyor ![]() ![]() Sonuç İlk kızları Suzan, Dünya Satranç Konfederasyonu tarafından verilen ve en yüksek unvan olan “Grand Master” unvanını alan ilk kadın oluyor ![]() ![]() İkinci kızları insanlık tarihinde hem kadın hem de erkekler arasında “Grand Master” unvanını alan en genç kişi oluyor ![]() Üçüncü kızları Judit 15 yaşında “Grand Master” oluyor ve şu anda dünyanın en iyi kadın satranç oyuncusu ![]() Polgar tezini ispatlıyor ![]() ![]() Genlerin Etkisi Aslında Polgar “Ben satranç bilmiyorum derken, genlerin bir etkisi yok” demek istiyor ![]() ![]() ![]() ![]() Sadece günde en az 8 saat pratik yapan insanlar gerçek şampiyon oluyor ![]() ![]() Bill Gates ve Steve Jobs dünyanın en iyi programcıları arasında ve günde 12 saat pratik yapıyor ![]() Daha yeni Orhan Pamuk’un sevgilisi açıklama yaptı: Orhan Pamuk her gün saatlerce çalışıyor ![]() ![]() Olimpiyat buz pateni yarışmalarında, kendisine altın madalyayı kazandıran hareket için 19 yıl çalıştığını söylüyor, Shizuka Arakawa ![]() Herkesin bir alanda kendisini mükemmelliğe ulaştıracak bir genetik yapısı var mutlaka ![]() ![]() ![]() Alıntıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|