![]() |
Kişisel - İçsel Zeka Nedir, Nasıl Anlaşılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kişisel - İçsel Zeka Nedir, Nasıl Anlaşılır?![]() Kişisel-içsel zekâ, kendimiz hakkındaki duygu ve düşünceleri şekillendirebilme, yaşamı sürdürebilme ve yaşadıklarımızdan öğrendiklerimizle, hayat felsefemizi oluşturabilme, yaşamımızı bu doğrultuda planlama, kişisel istek ve hayaller oluşturabilme becerisidir ![]() Kişisel - İçsel Zekâya Sahip Olan İnsanların Özellikleri * Yalnız kalmaktan hoşlanırlar ![]() * Yaşadıkları her olay veya deneyim üzerinde çok fazla düşünürler ![]() * Kendi içlerinde bir değer ve anlayış sistemi oluştururlar ![]() ![]() * Kendi duygu ve düşüncelerinin farkındadırlar ![]() * Kendilerini farklı tarzlarda ifade edebilirler ![]() * Yaşam felsefelerini oluşturmaya yönelik bir arayış içindedirler ![]() * Bireysel çalışmalardan zevk alırlar ![]() * Yaşamlarında motivasyon kaynakları hedefleridir ![]() Kişisel - İçsel Zekâya Sahip Olan İnsanların İlgi Alanları/ Hobileri * Günlük tutmak * Yalnız kalmak Kişisel - İçsel Zekâya Sahip İnsanların Seçebilecekleri Meslekler * Yazar * Şair * Filozof * Araştırmacı * Teorisyen Kişisel - İçsel Zekâya Sahip İnsanların Öğrenme Ortamları Kişisel zekâ doğumla gelişmeye başlar ve bebek-anne arasındaki duygusal yakınlıkla devam eder ![]() ![]() Kişisel zekâ, eğitim ve öğretim ortamlarında hemen her alanda fark edilmesi ve destek verilmesi gereken bir zekâdır ![]() ![]() Kişisel - İçsel Zekâya Sahip İnsanlar İçin Etkili Öğretim Araçları Günlük Yazma Etkinlikleri: Öğrenciler hissettiklerini ve düşüncelerini günlüklere yazmak konusunda desteklenebilir ![]() ![]() Duygu İfadesi: Bireylerin öncelikle içinde bulundukları duygu durumlarının farkında olmaları gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Beyingücü Dergisi |
![]() |
![]() |
|