Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
boğaziçi, üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Boğaziçi Üniversitesi

Kuruluş tarihi: 1863 (Robert College)1971 (Boğaziçi Üniversitesi)Tip: Devlet Üniversitesi
Rektör: KadriÖzçaldıran
Konumİstanbul, Türkiye
Adres: 34342 Bebek / Beşiktaş
KampüsGüney Kampüsü, Kuzey Kampüsü, Hisar Kampüsü
Uçarsavar Kampüsü, Sarıtepe Kampüsü, Kandilli Rasathanesi
Website: bounedutr

Okulun tarihi 1863'te kurulan Robert Kolej'e dayanır Robert Kolej'in erkek bölümü, 1971'e kadar Bebek'teki kampüsünde eğitim vermiştir Ancak 1971'de çıkarılan bir kanun nedeniyle Robert Kolej, eğitim verdiği seviyeyi, 'kolej'den 'lise'ye çevirmek zorunda kalmıştır Bununla beraber, okulun kendi standartlarında eğitime devam etmesi için iki cinsiyete de eğitim vermesi gerektiği düşüncesiyle, Robert Kolej, kendi düşüncelerine uyan bir biçimde eğitim veren, 1890'dan beri varlığını koruyan Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'yle birleşmiştir Robert Kolej, bu olayın ardından, Bebek'teki kampüsünü, üzerinde bir üniversitenin kurulması şartıyla devlete bağışlamış, böylece Boğaziçi Üniversitesi'nin temelleri atılmıştır

Fakülteler

Eğitim Fakültesi [*]Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi[*]Eğitim Bilimleri[*]İlk Öğretim Alanları Eğitimi[*]Orta Öğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi[*]Yabancı Diller EğitimiFen-Edebiyat Fakültesi [*]Batı Dilleri ve Edebiyatları[*]Çeviribilim[*]Felsefe[*]Fizik[*]Kimya[*]Matematik[*]Moleküler Biyoloi ve Genetik[*]Psikoloji[*]Sosyoloji[*]Tarih[*]Türk Dili ve Edebiyatıİktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi [*]İktisat[*]İşletme[*]Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkilerMühendislik Fakültesi [*]Bilgisayar Mühendisliği[*]Elektrik-Elektronik Mühendisliğ[*]Endüstri Mühendisliği[*]İnşaat Mühendisliği[*]Kimya Mühendisliği[*]Makine MühendisliğiUygulamalı Bilimler Yüksek Okulu [*]Turizm İşletmeciliği[*]Uluslararası Ticaret[*]Yönetim Bilişim SistemleriYabancı Diller Yüksek Okulu [*]Almanca, Fransızca, İspanyolca Birimi[*]İleri İngilizce[*]İngilizce HazırlıkLisansüstü eğitim veren enstitüler

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü

Biyo-Medikal Mühendisliği Enstitüsü

Çevre Bilimleri Enstitüsü

Fen Bilimleri Enstitüsü [*]Bilgisayar Mühendisliği (MS, PhD)[*]Elektrik- Elektronik Mühendisliği (MS, PhD)[*]Endüstri Mühendisliği (MS, PhD)[*]Finans Mühendisliği (MS)[*]Fizik (MS, PhD)[*]Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik Yüksek Lisans Anabilim Dalı (MS)[*]İnşaat Mühendisliği (MS, PhD)[*]Kimya (MS, PhD)[*]Kimya Mühendisliği (MS, PhD)[*]Makina Mühendisliği (MS, PhD)[*]Matematik (MS, PhD)[*]Moleküler Biyoloji ve Genetik (MS, PhD)[*]Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi (MS)[*]Nükleer Mühendislik (MS, PhD)[*]Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi (MS, PhD)[*]Otomotiv Mühendisliği Yüksek Lisans Programı[*]Sistem ve Kontrol Mühendisliği (MS)[*]Tıbbi Sistemler ve Bilişim Tezsiz Yüksek Lisans Programı (MS)[*]Yazılım Mühendisliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı (MS)Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü [*]Deprem Mühendisliği[*]Jeodezi[*]JeofizikSosyal Bilimler Enstitüsü [*]Avrupa Çalışmaları (MA)[*]Bilişsel Bilim (MA)[*]Çeviribilim (PhD )[*]Dilbilim (MA,PhD)[*]Eğitim Bilimleri (MA, Ph D)[*]Eleştiri ve Kültür Araştırmaları (MA)[*]Ekonomi ve Finans Tezsiz Yüksek Lisans Programı (MA)[*]Executive MBA Programı- Işletme Bölümü[*]Felsefe (MA)[*]İktisat (MA, PhD)[*]İngiliz Dili ve Edebiyatı (MA,PhD)[*]İşletme (MA,Ph D)[*]İşletme Bilişim Sistemleri Programı (MA)[*]Konferans Çevirmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı (MA)[*]Psikoloji (MA)[*]Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (MA, PhD)[*]Sosyoloji (MA)[*]Tarih (MA, PhD)[*]Türk Dili ve Edebiyatı (MA, PhD)[*]Yabancı Diller Eğitimi (MA, PhD)[*]Yazılı Çeviri Yüksek Lisans Programı (MA)[*]Yönetim Bilişim Sistemleri (MA)Otelcilik Meslek Yüksek Okulu [*]Turizm İşletmeciliği (İkinci öğretim)Diğer birimler [*]Beden Eğitimi[*]Güzel SanatlarÖğrenci Kulüpleri
  • Atatürkçü Düşünce Kulübü
  • Bilgisayar Mühendisliği Kulübü
  • Boğaziçi Üniversitesi Oyuncuları
  • Bilim Kulübü
  • Briç Kulübü
  • Çeviri Kulübü
  • Çevre Kulübü
  • Dağcılık Kulübü
  • Dans Kulübü
  • Edebiyat Kulübü
  • Eğitim-Araştırma Kulübü
  • Elektro-Teknoloji Kulübü
  • Etik Değerler Kulübü
  • Folklor Kulübü
  • Fotoğraf Kulübü
  • Gerçek Macera Oyunları Kulübü
  • Güzel Sanatlar Kulübü
  • Havacılık Kulübü
  • İşletme ve Ekonomi Kulübü
  • Karikatür ve Mizah Kulubü
  • Kadın Araştırmaları Kulübü
  • Mağara Araştırma Kulübü
  • Makina Teknoloji Kulübü
  • Mühendislik Kulübü
  • Müzik Kulübü
  • Radyo Kulübü
  • Satranç Kulübü
  • Sinema Kulübü
  • Spor Kurulu
  • Sosyal Bilimler Kulübü
  • Sosyal Hizmet Kulübü
  • Sualtı Sporları Kulübü
  • Türk Müziği Kulübü
  • Tarih Araştırmaları Kulübü
  • Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler K
  • Yapı Kulübü
  • Yöneylem Araştırma Kulübü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com