![]() |
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi![]() Kuruluş yılı: 2007 Eğitim dili: Türkçe Türü: Devlet Rektörü: Prof ![]() ![]() Yeri: Ağrı, Türkiye Internet sitesi: aicuni ![]() ![]() Eski adıyla Ağrı Dağı Üniversitesi, Ağrı ili sınırları içerisinde merkez ilçe yerleşkesinde yeralır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kampüsün yeri olarak Ağrı Şeker Fabrikası'nın eski yerleşkesi seçilmiştir ![]() ![]() 1- Eğitim Fakültesi Tarihçesi 1967–1968 öğretim yılında "Ağrı Kız İlk Öğretmen Okulu" olarak hizmete açılan kurum binası 1977–1978 öğretim yılından itibaren iki yıllık Eğitim Enstitüsü’ne dönüştürülerek öğretmen yetiştirme fonksiyonunu sürdürmüştür ![]() 30 Haziran 1982 tarihinde çıkarılan 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu ile "Ağrı Eğitim Yüksekokulu" adı altında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’ne bağlanmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu gün Fakültemiz 1-İlköğretim , a)-Sınıf Öğretmenliği Programı, b)-Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı c)-Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programı 2-Türkçe Eğitimi , a)-Türkçe Öğretmenliği Programı 3-Güzel Sanatlar Eğitimi , a)-Resim-İş Öğretmenliği Programı 4-Beden Eğitimi ve Spor , a)-Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı 5-Eğitim Bilimleri 6-Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümleri ile 1535 öğrenci, 59 Akademik Personel (19 Öğretim Üyesi, 17 Öğretim Görevlisi, 15 Araştırma Görevlisi ve 8 Okutman) 48 İdari Personelle Eğitim-Öğretimi sürdürmektedir ![]() 2- Sağlık Yüksekokulu Tarihçesi 1997 Yılında Yükseköğretim Kurulu ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Atatürk Üniversitesine devredilen bina bu tarihten itibaren Ağrı Sağlık Yüksekokulu olarak açılmıştır ![]() ![]() Bugün Yüksekokulumuz, 1-Hemşirelik, 2-Ebelik, 3- Sağlık Memurluğu Bölümleri mevcut olup, sadece Hemşirelik bölümüne öğrenci alınmaktadır ![]() Yüksekokulumuz, 127 öğrenci, 7 akademik personel ( 2 Öğretim Görevlisi, 2 Araştırma Görevlisi, 1 Okutman ve 2 Uzman), 3 idari personelle Eğitim-Öğretimi sürdürmektedir ![]() 3- Meslek Yüksekokulu Tarihçesi Meslek Yüksekokulumuz, Yükseköğretim Genel Kurulunun, 02 ![]() ![]() ![]() Yüksekokulumuz eğitim-öğretim hizmetlerini Sağlık Yüksekokulu’na ait binanın 2 katının kullanarak, Eğitim Fakültesi, Ağrı Endüstri Meslek Lisesi ve Ağrı Ticaret Meslek Lisesi işbirliği ile sürdürmektedir ![]() Bugün Yüksekokulumuz, 1-Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, 2-Muhasebe, 3-Elektrik, 4-Makine, 5-Mobilya ve Dekorasyon Bölümleri mevcut olup, İkinci Öğretim olarak, 422 öğrenci, 3 akademik personel (1 Araştırma Görevlisi, 2 Okutman) ve 3 idari personelle eğitim-öğretimini sürdürmektedir ![]() VİKİPEDİ & KENTHABER |
![]() |
![]() |
|