Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
ağrı, çeçen, ibrahim, üniversitesi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi

Kuruluş yılı: 2007
Eğitim dili: Türkçe
Türü: Devlet
Rektörü: ProfDrİrfan ASLAN
Yeri: Ağrı, Türkiye
Internet sitesi: aicuniedutr

Eski adıyla Ağrı Dağı Üniversitesi, Ağrı ili sınırları içerisinde merkez ilçe yerleşkesinde yeralır Üniversite daha önce Atatürk Üniversitesi bünyesindeki Ağrı Eğitim Fakültesi iken 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" gereği Ağrı Dağı Üniversitesi adıyla üniversite düzeyine çıkarılmış, 28wewed2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir Daha sonra iş adamı İbrahim Çeçen ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik arasında yapılan bir protokol ile yaklaşık 100 milyon YTL karşılığında Üniversitenin Ağrı Dağı Üniversitesi olan adı Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak kabul edilmiştir Kendisine bağlı meslek yüksek okulu ve diğer akademik yapı eklemeleri için imar çalışmaları ve iyileştirme çalışmaları devam etmektedir Özellikle ile bağlı ilçelerde meslek yüksek okulları açılması yönünde karar alınmış ve uygulama başlatılmıştır Tek olan kampüsün genişletilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar hızla devam etmektedir

Kampüsün yeri olarak Ağrı Şeker Fabrikası'nın eski yerleşkesi seçilmiştir İnşaat devam etmektedir

1- Eğitim Fakültesi

Tarihçesi

1967–1968 öğretim yılında "Ağrı Kız İlk Öğretmen Okulu" olarak hizmete açılan kurum binası 1977–1978 öğretim yılından itibaren iki yıllık Eğitim Enstitüsü’ne dönüştürülerek öğretmen yetiştirme fonksiyonunu sürdürmüştür

30 Haziran 1982 tarihinde çıkarılan 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilat Kanunu ile "Ağrı Eğitim Yüksekokulu" adı altında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi’ne bağlanmıştır 3 Temmuz 1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla Atatürk Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı "Ağrı Eğitim Fakültesi" adıyla 2007 yılına kadar Eğitim-Öğretimi sürdürmüş ve İçişleri Bakanlığı’nın 2542 Sayılı Genelgesinin 2 Maddesinin e-bendi gereği; 17052007 tarih ve 5662 sayılı kanunun Ek-73 maddesi ile kurulan ve 5773 sayılı kanunla ismi değişen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine bağlı olarak bugünkü statüsüne kavuşmuştur

Bu gün Fakültemiz

1-İlköğretim ,
a)-Sınıf Öğretmenliği Programı,
b)-Fen Bilgisi Öğretmenliği Programı
c)-Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Programı
2-Türkçe Eğitimi ,
a)-Türkçe Öğretmenliği Programı
3-Güzel Sanatlar Eğitimi ,
a)-Resim-İş Öğretmenliği Programı
4-Beden Eğitimi ve Spor ,
a)-Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı
5-Eğitim Bilimleri
6-Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümleri ile

1535 öğrenci, 59 Akademik Personel (19 Öğretim Üyesi, 17 Öğretim Görevlisi, 15 Araştırma Görevlisi ve 8 Okutman) 48 İdari Personelle Eğitim-Öğretimi sürdürmektedir

2- Sağlık Yüksekokulu

Tarihçesi

1997 Yılında Yükseköğretim Kurulu ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Atatürk Üniversitesine devredilen bina bu tarihten itibaren Ağrı Sağlık Yüksekokulu olarak açılmıştır Ancak 2003-2004 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alarak Lisans düzeyinde eğitim vermeye başlamıştır

Bugün Yüksekokulumuz,

1-Hemşirelik,
2-Ebelik,
3- Sağlık Memurluğu Bölümleri mevcut olup, sadece Hemşirelik bölümüne öğrenci alınmaktadır

Yüksekokulumuz, 127 öğrenci, 7 akademik personel ( 2 Öğretim Görevlisi, 2 Araştırma Görevlisi, 1 Okutman ve 2 Uzman), 3 idari personelle Eğitim-Öğretimi sürdürmektedir

3- Meslek Yüksekokulu

Tarihçesi

Meslek Yüksekokulumuz, Yükseköğretim Genel Kurulunun, 02112001 tarihli toplantısında METEB (Mesleki ve Teknik Eğitim Bölgesi) projesi çerçevesinde 2547 Sayılı Kanun ve 2880 Sayılı Kanun’un değişik 7/d-2 maddesi uyarınca 2001 yılında Atatürk Üniversitesine bağlı olarak açılmıştır

Yüksekokulumuz eğitim-öğretim hizmetlerini Sağlık Yüksekokulu’na ait binanın 2 katının kullanarak, Eğitim Fakültesi, Ağrı Endüstri Meslek Lisesi ve Ağrı Ticaret Meslek Lisesi işbirliği ile sürdürmektedir

Bugün Yüksekokulumuz,

1-Bilgisayar Teknolojisi ve
Programlama,
2-Muhasebe,
3-Elektrik,
4-Makine,
5-Mobilya ve Dekorasyon Bölümleri mevcut olup,

İkinci Öğretim olarak, 422 öğrenci, 3 akademik personel (1 Araştırma Görevlisi, 2 Okutman) ve 3 idari personelle eğitim-öğretimini sürdürmektedir

VİKİPEDİ & KENTHABER

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com