![]() |
İzmir Ekonomi Üniversitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzmir Ekonomi ÜniversitesiKuruluş :2001 Tür: Vakıf Üniversitesi Rektör: Atilla Sezgin Konum: İzmir, İzmir ili, Türkiye Web sitesi: İzmir Ekonomi Üniversitesi resmî sitesi İzmir Ekonomi Üniversitesi, T ![]() ![]() ![]() ![]() Üniversitede, Bilgisayar Bilimleri Fakültesi'nde Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Sistemleri Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinde; Fen-Edebiyat Fakültesi'nde Matematik ve Psikoloji bölümlerinde; Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi'nde Moda Tasarımı, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Endüstriyel Tasarım, İletişim Tasarımı ve Mimarlık bölümlerinde; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Ekonomi, İşletme, Lojistik Yönetimi, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Uluslararası Ticaret ve Finansman, bölümlerinde ve ABD - SUNY New Paltz ile müşterek “İşletme Uluslararası Ortak Lisans Programı" ile SUNY - Cortland ile müşterek "Ekonomi Uluslararası Ortak Lisans Programı"nda, İletişim Fakültesi'nde Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Medya İletişim bölümlerinde; Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Mütercim Tercümanlık (İngilizce) bölümünde lisans öğretimi verilmektedir ![]() Lisansüstü öğretim verilen Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Avrupa Çalışmaları, Finans Ekonomisi, İşletme (MBA), Lojistik Yönetimi ile Tasarım Çalışmaları programlarında tezli ve tezsiz yüksek lisans öğretimi verilmektedir ![]() ![]() ![]() Tarihçe İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Ticaret Odasının girişimi ile İTO Eğitim ve Sağlık Vakfı tarafından 4633 sayılı kanunla, kamu tüzel kişiliğini haiz olarak 14 Nisan 2001 tarihinde kurulmuştur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 03 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuruluş kanununda belirtilern fakülte ve yüksekokullara ek olarak 17 Nisan 2003 tarihli ve 25082 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2003/5442 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla “Bilgisayar Bilimleri Fakültesi” ile ”Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi” kurulmuştur ![]() KURUMUN MİSYONU, VİZYONU VE TEMEL DEĞERLERİ 1 ![]() İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin misyonu, liderlik vasıflarıyla donanmış, girişimci ve eleştirel düşünebilen nitelikli mezunlar yetiştirmek ve özgün araştırmalarla bilime katkıda bulunmaktır ![]() 2 ![]() İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin vizyonu, evrensel düzeyde kaliteli eğitim-öğretim ve bilimsel araştırmalarla topluma öncülük eden seçkin bir yüksek öğretim kurumu olmaktır ![]() 3 ![]() • Katılımcılık; evrensel, esnek, çoğulcu, işbirliğine açık ve şeffaf bir akademik çevre yaratmak, • Yenilikçilik; etkili, yaratıcı ve bilimin üst sınırında disiplinlerarası araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin içinde yer almak, • Toplumsal sorumluluk; toplumsal kaynakların etkin yönetiminden sorumlu olmak ve içinde bulunduğu çevre ve toplumla birlikte hareket ederek evrensel bilgi üretmek, bu bilgiyi yaymak ve uygulamak, • Mükemmelliyetçilik; tüm faaliyetlerde en iyiyi aramak ![]() Kampus Yerleşimi Üniversitemizin kampusu, İzmir-Balçova'da Teleferik mevkiinde bulunmaktadır ![]() ![]() Kampus alanındaki 3 ayrı blokta yer alan binalarda her türlü görsel, işitsel cihazlar ve internet bağlantılarının bulunduğu çeşitli kapasitede derslikler bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() Kampus alanı içinde çeşitli aktivitelerin yapılabileceği spor alanları, dans salonları, futbol ve basketbol sahaları vardır ![]() ![]() Varolan binalardaki diğer alanlar, çeşitli kapasitede konferans salonları, kütüphane, mutfak, kantin ve yurtlar olarak listelenebilir ![]() |
![]() |
![]() |
|