![]() |
Kırklareli Üniversitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırklareli Üniversitesi![]() Kuruluş yılı: 28 Mayıs 2007 Eğitim dili: Türkçe Türü: Devlet Rektörü: Prof ![]() ![]() Yeri: Kırklareli, Türkiye Internet sitesi: kirklareli ![]() ![]() Kırklareli Üniversitesi 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs2007 tarihinde Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir ![]() ![]() 29 Mayıs 2007 tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5662 sayılı Kanunla kurulan Kırklareli Üniversitesi, yeni kurulan Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi ile Trakya Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı iken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan ve Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne bağlanan Teknik Eğitim Fakültesi ile Sağlık Yüksekokulu ile yedi Meslek Yüksekokulundan ve lisansüstü eğitim için yeni kurulan Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsünden oluşmaktadır ![]() ![]() 2007 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nun 34 ve 78 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fakülteler Teknik Eğitim Fakültesi Fen-Edebiyat Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bölümler: 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() 6 ![]() 7 ![]() 8 ![]() Yüksekokullar Sağlık Yüksekokulu Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu arasında yapılan 10 Eylül 1992 tarihli protokol uyarınca, Kırklareli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu adı altında Sağlık Teknikerliği programına öğrenci alarak 1993-1994 Eğitim-Öğretim yılında açılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Meslek Yüksekokulları Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu İktisadi ve İdari Programlar bünyesinde; a)İşletme Bölümü, b)Muhasebe Bölümü, c)Maliye Bölümü, d)Dış Ticaret, bulunmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lüleburgaz Kepirtepe Meslek Yüksekokulu Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksekokulu bünyesinde İktisadi ve İdari Programlar ve Teknik Programlar olmak üzere iki program bulunmaktadır ![]() 1-Teknik Programlar a) Elektrik Programı, b) Kimya Programı, c) Tekstil Programı, d) Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Programı, e) Grafik Programı, f) Otomotiv Programı, 2-İktisadi ve İdari Programlar a) Muhasebe Programı, b) Pazarlama Programı, c) Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı, 2007–2008 eğitim ve öğretim yılında 2441 öğrenci mevcudu olup, 20’si akademik olmak üzere toplam 27 personeli mevcuttur ![]() ![]() Babaeski Meslek Yüksekokulu Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Vize Meslek Yüksekokulu VİKİPEDİ |
![]() |
![]() |
|