Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
toros, üniversitesi

Toros Üniversitesi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Toros Üniversitesi

Slogan: Eğitimin ötesinde yaşamın içinde

Rektör: Prof Dr Selahattin Kuru

Yeri: Bahçelievler Kampüsü , 1857 Sokak, No 12, Yenişehir 33140, Mersin

Telefon: Tel: (0324) 325 33 00

İnternet Adresi: http://wwwtorosedutr/indexphp

Toros Üniversitesi kuruluş kanununun 23 Temmuz 2009 tarihinde resmi gazetede yayınlanmasıyla kurulmuştur

Toros Üniversitesi’nin kurucu vakfı Mersin Eğitim Vakfı’dır Mersin Eğitim Vakfı, Mersin ve Tarsus’ta bulunan Toros Okullarının sahibidir Mersin Eğitim Vakfı idealist öğretmenler tarafından kurulmuştur ve tarihi 40 yıl önceye dayanır

Toros Üniversitesi, güçlü akademik kadrosu ve eğitim-öğretim programlarıyla geleceğin tasarımına katkıda bulunan, uluslararası düzeyde tanınmış bir üniversite olmayı amaç edinmiştir

Toros Üniversitesi, insanlığa ve topluma hizmet ve sosyal sorumluluk bilincine sahip, ekonomik gelişme için elini taşın altına koyan dinamik bir üniversitedir Toros Üniversitesi yalnızca eğitim değil sürdürülebilir kalkınmaya katkı yapmayı hedefleyen bir üniversitedir
Toros üniversitesi çağdaş toplumun gereksinimi olan alanlarda ve mesleklerde yurt içinde ve yurt dışında aranan mezunlar yetiştirmeyi amaçlar

Toros üniversitesi’nin eğitim yaklaşımı ‘Eğitimin Ötesinde, Yaşamın İçinde’ olarak özetlenebilir

Toros Üniversitesi’ni oluşturan fakülteler, yüksekokullar ve enstitüler aşağıdadır

Akademik Birimler

Fakülteler
  • Mühendislik Fakültesi
  • İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi
  • İletişim Fakültesi
  • Güzel Sanatlar Fakültesi
Yüksekokullar
  • Teknoloji ve İşletme Yüksekokulu
  • Yabancı Diller Yüksekokulu
  • Meslek Yüksekokulu
Enstitüler
  • Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü
Toros Üniversitesi’ne ileriki yıllarda sağlık bilimleri, tıp, diş hekimliği, mimarlık, eğitim alanlarında fakülte ve programlar ile çeşitli alanlarda enstitüler ve uygulama ve araştırma merkezleri eklenecektir

Kaynak

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com