Bilkent Üniversitesi |
07-16-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bilkent ÜniversitesiSlogan:Veritas (Gerçek) Kuruluş:20 Ekim1984[1] Dil:İngilizce[2][3] Tür:Vakıf Üniversitesi[1][4] Rektör:Prof Dr Ali Doğramacı[5] Konum:Çankaya[7], Ankara, Türkiye[8] Kampüs:3ooo dönümü ağaçlandırılmış toplam 5000 dönümlük arazide; Doğu Kampüs, Orta Kampüs ve Merkez Kampüs olmak üzere üç adet Web sitesi:Bilkentedutr Bilkent Üniversitesi, 20 Ekim 1984 tarihinde Ankara'da kurulan, Türkiye'nin ilk Vakıf üniversitesidir Tarihçe İhsan Doğramacı Eğitim Vakfı, İhsan Doğramacı Sağlık Vakfı ve İhsan Doğramacı Bilim ve Araştırma Vakfı kararıyla kurulmuştur Türkiye’nin ilk vakıf özel üniversitesidir Bilkent adı 'Bilim Kenti'nin kısaltılmasıyla verilmiştir Üniversitenin kuruluş hazırlıkları 1967 yılında Ankara'nın batısında geniş bir arazinin alımı ile başladı 1970’lerin sonları ve 1980’lerin başlarında ise yukarıda sözü edilen vakıflar, bina inşaatlarına başladılar Şu anda içlerinde Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Merkezi ve Kütüphaneyi barındıran binalar kampusun ilk binalarıdır Bunları kafeteryalar, öğrenci yurtları, İngiliz Dili Meslek Yüksekokulu ve Öğrenci Konseyi binaları izledi Üniversite büyüdükçe; Hukuk Fakültesi, İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler, İşletme, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık, Fen, Müzik ve Sahne Sanatları Fakülteleri, Konser Salonu, spor salonları, ana, ilköğretim ve ortaöretim düzeyinde okullar, yeni kafeteryalar, yeni öğrenci yurtları, iki sağlık merkezi, Doğu Kampus yüksekokulları binaları ve 5000 kişilik odeon yapıldı Ekim 1986’da 386 öğrenci ile eğitime başlayan üniversite bugün, 9 fakültesi, 2 lisans düzeyinde yüksekokulu, 3 meslek yüksekokulu ve 8 enstitüsü ile 10000 öğrenciyi aşmıştır Üniversitede 42 değişik ülkeden gelen çok sayıda uluslararası öğrenci de eğitim görmektedir Üniversitenin çeşitli üniversiteler ile öğrenci değişim anlaşması bulunmaktadır Bu üniversiteler arasında;
Türkiye'nin ilk ve 2005 yılında halen tek olan Tiyatro Yönetmenliği bölümü Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi bünyesinde 1996 yılında Gürcü yönetmen Robert Strua danışmanlığında kurulmuştur Akademik Birimler FAKÜLTE VE BÖLÜMLER Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi
Uygulamalı Yabancı Diller Yüksekokulu
Bilgisayar Teknolojisi ve Büro Yönetimi Meslek Yüksekokulu 2 yıllık Program:
2 yıllık Program:
Ahmed Adnan Saygun Merkezi Bilkent Biyoinformatik Merkezi Bilkent İleri Araştırma Laboratuvarı|Bilkent İleri Araştırmalar Merkezi (BiCAS) Bilişimsel Elektromanyetik Araştırma Merkezi (BİLCEM) Çevre Bilimleri Araştırma Merkezi İletişim ve Spektrum Yönetimi Araştırma Merkezi (İSYAM) Geçişteki Toplumlar Araştırma Merkezi (CRTS) Genetik ve Bioteknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezi (BİLGEN) Nanoteknoloji Araştırma Merkezi Rusya Çalışmaları Merkezi Toplum ve Politika Araştırmaları Merkezi Türk Edebiyatı Merkezi Türkçe Dil ve Konuşma İşleme Merkezi Türk Politikası ve Tarih Merkezi Uluslararası İktisat Merkezi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM) Uzay Teknolojileri Araştırma Merkezi (BİL-UZAY) VİKİPEDİ |
|