Süleyman Demirel Üniversitesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Süleyman Demirel Üniversitesi![]() Kuruluş yılı: 1992 Eğitim dili: Türkçe, İngilizce Türü: Devlet Rektörü: Prof Dr Metin Lütfi BaydarInternet sitesi: http://w3 sdu edu trSüleyman Demirel Üniversitesi, SDÜ, Isparta'da 11 Temmuz 1992 tarihinde ve 21281 sayılı Kanun ile kurulan devlet üniversitesi ![]() Kurulma aşamasında adı Göller Bölgesi Üniversitesi olarak düşünülmüş daha sonra Isparta'lı siyasetçi ve devlet adamı Süleyman Demirel'in adı verilmiştir Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminde tanınırlığını artan üniversitenin Doğu Kampüsünde yer alan Tıp Fakültesi'ni merhum iş adamı Dr Üzeyir Garih yaptırmıştır Kampüs, İstanbul yolu üzerindeki Çünür'de yolun iki tarafında Doğu Kampüsü ve Batı Kampüsü olarak ikiye ayrılmış durumdadır Üniversitede 11 Fakülte, 3 yüksekokul, 17 adet meslek yüksekokulu bulunmaktadır![]() Fakülteler Diş Hekimliği Fakültesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fen Edebiyat Fakültesi Hukuk Fakültesi [ İlahiyat Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mühendislik - Mimarlık Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi Tıp Fakültesi Ziraat Fakültesi Teknik Eğitim Fakültesi Teknik Eğitim Fakültesi YÖK Yürütme Kurulunun 14–25/02/1994 tarihli kararı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 24 03 1994 tarih ve 7650 sayılı yazıları ile açılmıştır 1994-1995 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Makine Eğitimi Bölümü Tesisat Öğretmenliği ile Yapı Eğitimi Bölümü Yapı Öğretmenliği programlarına öğrenci alarak eğitim faaliyetlerine başlamıştır![]() Kuruluş kanununa göre Fakültemizde aşağıda belirtilen 10 Bölüm ile bunlara bağlı 30 Anabilim Dalı bulunmaktadır ![]()
Yabancı Diller Yüksekokulu Meslek Yüksek Okulları
|
|
|
|