Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
demirel, süleyman, üniversitesi

Süleyman Demirel Üniversitesi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Süleyman Demirel Üniversitesi

Kuruluş yılı: 1992
Eğitim dili: Türkçe, İngilizce
Türü: Devlet
Rektörü: Prof Dr Metin Lütfi Baydar
Internet sitesi: http://w3sduedutr

Süleyman Demirel Üniversitesi, SDÜ, Isparta'da 11 Temmuz 1992 tarihinde ve 21281 sayılı Kanun ile kurulan devlet üniversitesi

Kurulma aşamasında adı Göller Bölgesi Üniversitesi olarak düşünülmüş daha sonra Isparta'lı siyasetçi ve devlet adamı Süleyman Demirel'in adı verilmiştir Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığı döneminde tanınırlığını artan üniversitenin Doğu Kampüsünde yer alan Tıp Fakültesi'ni merhum iş adamı Dr Üzeyir Garih yaptırmıştır Kampüs, İstanbul yolu üzerindeki Çünür'de yolun iki tarafında Doğu Kampüsü ve Batı Kampüsü olarak ikiye ayrılmış durumdadır Üniversitede 11 Fakülte, 3 yüksekokul, 17 adet meslek yüksekokulu bulunmaktadır

Fakülteler

Diş Hekimliği Fakültesi

Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi

Güzel Sanatlar Fakültesi

Fen Edebiyat Fakültesi

Hukuk Fakültesi [

İlahiyat Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Mühendislik - Mimarlık Fakültesi
  • İnşaat mühendisliği
  • Çevre mühendisliği
  • Makina mühendisliği
  • Elektronik ve Haberleşme mühendisliği
  • Jeoloji mühendisliği
  • Jeofizik mühendisliği
  • Maden mühendisliği
  • Şehir Bölge Planlama
  • Mimarlık
  • Tekstil mühendisliği
  • Endüstri mühendisliği
  • Bilgisayar mühendisliği
  • Gıda mühendisliği
  • Mekatronik
Orman Fakültesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Tıp Fakültesi

Ziraat Fakültesi

Teknik Eğitim Fakültesi

Teknik Eğitim Fakültesi YÖK Yürütme Kurulunun 14–25/02/1994 tarihli kararı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 24 03 1994 tarih ve 7650 sayılı yazıları ile açılmıştır 1994-1995 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Makine Eğitimi Bölümü Tesisat Öğretmenliği ile Yapı Eğitimi Bölümü Yapı Öğretmenliği programlarına öğrenci alarak eğitim faaliyetlerine başlamıştır

Kuruluş kanununa göre Fakültemizde aşağıda belirtilen 10 Bölüm ile bunlara bağlı 30 Anabilim Dalı bulunmaktadır
  • Elektrik Eğitimi Bölümü
-Elektrik Makineleri Eğitimi Anabilim Dalı -Enerji Tesisleri Eğitimi Anabilim Dalı -Aydınlatma ve Tesisat Eğitimi Anabilim Dalı
  • Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Bölümü
-Elektronik Eğitimi Anabilim Dalı -Telekomünikasyon Eğitimi Anabilim Dalı -Bilgisayar Sistemleri Eğitimi Anabilim Dalı -Kontrol Eğitimi Anabilim Dalı
  • Makine Eğitimi Bölümü
-Tasarım ve Konstrüksiyon Eğitimi Anabilim Dalı -Mekanik ve Makine Elemanları Eğitimi Anabilim Dalı -Otomotiv Eğitimi Anabilim Dalı -Enerji (Tesisat) Eğitimi Anabilim Dalı -Talaşlı Üretim Eğitimi Anabilim Dalı -Üretim Planlama ve Kontrol Eğitimi Anabilim Dalı
  • Metal Eğitimi Bölümü
-Döküm Eğitimi Anabilim Dalı -Kaynak Eğitimi Anabilim Dalı -Mekanik-Metalurji Eğitimi Anabilim Dalı -Malzeme Bilimi Eğitimi Anabilim Dalı -Ekstraktif Metalurji Eğitimi Anabilim Dalı
  • Tekstil Eğitimi Bölümü
-Apre, Boya, Baskı Eğitimi Anabilim Dalı -İplik Eğitimi Anabilim Dalı -Dokuma Eğitimi Anabilim Dalı -Örgü Eğitimi Anabilim Dalı -Hazır Giyim Eğitimi Anabilim Dalı
  • Mobilya ve Dekorasyon Eğitimi Bölümü
-Ağaç Malzeme Eğitimi Anabilim Dalı -Mobilya Eğitimi Anabilim Dalı -Dekorasyon Eğitimi Anabilim Dalı
  • Yapı Eğitimi Bölümü
-Yapı Eğitimi Anabilim Dalı -Yapı Tasarımı Eğitimi Anabilim Dalı -Geoteknik Eğitimi Anabilim Dalı -Restorasyon Eğitimi Anabilim Dalı
  • Eğitim Bölümü
  • Mekatronik Eğitimi Bölümü
  • Matbaa Eğitimi Bölümü
  • Bilgisayar Sistemleri Öğretmenliği
  • Bilgisayar ve Kontrol Öğretmenliği
  • Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği
  • Tesisat Öğretmenliği
  • Otomativ Öğretmenliği
  • Mekatronik Öğretmenliği
Yüksek Okullar

Yabancı Diller Yüksekokulu

Meslek Yüksek Okulları
  • Isparta Meslek Yüksekokulu
  • Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
  • Aksu Mehmet Süreyya Demiraslan Meslek Yüksekokulu [
  • Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu
  • Eğirdir Meslek Yüksekokulu
  • Keçiborlu Meslek Yüksekokulu
  • Gönen Meslek Yüksekokulu
  • Yalvaç Meslek Yüksekokulu
  • Yalvaç Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
  • Sütçüler Prof Dr Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu
  • Senirkent Meslek Yüksek Okulu
  • Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu
  • Atabey Meslek Yüksekokulu
  • Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu
  • Gelendost Meslek Yüksekokulu
  • Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu
  • Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
Enstitüler
  • Fen Bilimleri Enstitüsü
  • Sosyal Bilimler Enstitüsü
  • Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Güzel Sanatlar Enstitüsü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com