Mustafa Kemal Üniversitesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mustafa Kemal Üniversitesi![]() Kuruluş yılı: 1992 Eğitim dili: Türkçe Türü: Devlet Rektörü: Prof Dr M Şerefettin Canda[2]Yeri: Hatay, Türkiye İnternet sitesi: mku edu trMustafa Kemal Üniversitesi, 1992 yılında Hatay'da kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir 2009 yılı itibarıyla 665 akademik personeli ve yaklaşık 22000 öğrencisi bulunmaktadır![]() 10 11 1992 tarihinde faliyete geçmiş olan Mustafa Kemal Üniversitesi, kurulduğunda bir yüksekokul ve iki meslek yüksekokulundan ibaret üç birimden oluşmuş olup, Üniversitenin 14 yılda 30 birimli eğitim-öğretim ve bilim kurumu haline gelmiştir![]() Üniversiteler, bilimsel araştırma ve çalışmaların rahatça yapılabildiği, düşüncelerin özgürce tartışılabildiği çağdaş kurumlardır Mustafa Kemal Üniversitesi tüm yönetici, öğretim elemanları, öğrencileriyle ve öğretimim gerektirdiği teknolojiyle çağdaş bir üniversite olma yolunda hızla ilerlemektedir![]() Üniversiteye bağlı bölümler Fakülteler
Bünyesinde Bilgisayar,Elektrik-Elektronik,İnşaat ve Makine Mühendisliği bölümlerini barındırmaktadır Ayrıca Mekatronik ile Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü de kısa bir zaman içinde öğrenci kabulüne başlayacaktır![]()
|
|
|
|