![]() |
Maltepe Üniversitesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Maltepe Üniversitesi![]() Sloganı: Bilimde çağdaş, düşüncede özgür Kuruluş yılı: 1997 Eğitim dili: Türkçe Türü: Vakıf Rektörü: Prof ![]() ![]() Yeri: İstanbul, Türkiye İnternet sitesi: www ![]() ![]() ![]() Maltepe Üniversitesi, 1991 yılında, "Anaokulundan Üniversiteye" sloganıyla eğitim hizmetine başlayan Marmara Eğitim Kurumlarının başarılı eğitim geçmişinin son halkasıdır ![]() ![]() Maltepe Üniversitesi, Maltepe’de Feyzullah Caddesindeki tarihi köşkte yönetim birimini kurup 1997 yılında ek kontenjandan öğrenci alarak öğretime başlamıştır ![]() Bugün Üniversitemiz, 9 fakülte, 2 enstitü, 2 Yüksekokulu ile eğitim-öğretim hizmeti vermekte, bilimsel araştırma ve yayınlarıyla Türk ve dünya bilimine katkıda bulunmaya çalışmaktadır ![]() Akademik Birimler Fakülteler
Kent yaşamının hızlı ve yorucu temposundan uzakta, 1999 yılında yapımına başlanan Marmara Eğitim Köyü 1000 dönümlük bir arazi üzerinde konumlandırılmaktadır ![]() Kampusta ilk aşamada anaokulu, ilköğretim okulu ve lise binaları bitirilerek 2002-2003 öğretim yılında hizmete açılmıştır ![]() ![]() Modern teknolojinin bütün olanakları kullanılarak gerçekleştirilen Marmara Eğitim Köyü’nde, bir kampusta bulunması gereken hemen tüm birimler yer almaktadır ![]() ![]() ![]() Dragos Kampüsü Cevizli Sahilyolu'ndaki kampüs 2 yıllık önlisans bölümleri ile Meslek Yüksekokulu olarak eğitim vermektedir ![]() ![]() Tıp Fakültesi ile Uygulama Hastanesi Tıp Fakültesi ile Uygulama Hastanesi; Maltepe Feyzullah Caddesinde, Üniversitenin ilk açıldığı yapılarda hizmet vermektedir ![]() Sosyal Etkinlikler Maltepe Üniversitesi’nde yapılan öğretim, öğrencilerin kültür alanında da yetişmelerini sağlamaya yöneliktir ![]() Düzenlenmesinde öğrencilerin ve genç akademisyenlerin yer aldığı etkinlikler medyada ve kamuoyunda geniş yankı bulmaktadır ![]() Aile Okulu, Bilişim Günleri, ELT (English Language Teaching) Semineri, Felsefe Söyleşileri, Geleneksel Türk Yemekleri Yarışması, Gençlik ve Rehberlik Sempozyumu, Maltepe Toplantıları, Maltepe Üniversitesi Uluslararası 10 ![]() Nevruz Kutlamaları, Rektörlük Futbol Turnuvası, Üniversitelerarası Tiyatro Şenliği ve Yarışması, Zirvedekiler İletişim Ödülleri, Kütüphane Maltepe Üniversitesi kütüphanesi; üniversite bünyesindeki fakültelerin, enstitülerin ve meslek yüksekokulunun ihtiyaçları dahilinde bilgi kaynaklarını toplayarak kitap ve süreli yayınlarda güncelliği ile sürekli gelişim halindedir ![]() ![]() Kütüphane, üniversitenin kütüphane binası tamamlanıncaya kadar geçici binasında hizmet vermektedir ![]() ![]() ![]() Kitaplar açık raf düzeninde, Dewey On’lu Sınıflama sistemine göre yerleştirilmiştir ![]() ![]() Öğrenciler, ödev ve projelerini hazırlarken kütüphanemizde bulunan bilgisayarlardan da yararlanabilmekte, internete bağlanabilmektedirler Marmara Eğitim Köyü, çam ormanları içinde, şehre yakın ama şehir yaşamının hızlı ve yorucu temposundan uzak, profesyonellerce desteklenen sağlıklı bir yaşam sunuyor ![]() ![]() Marmara Eğitim Köyü Spor Kompleksi Marmara Eğitim Köyü Spor Kompleksi’nde; Tam Olimpik Yüzme Havuzu (Kapalı) Çocuk Havuzu(Kapalı) Çok Amaçlı Spor Salonu Basketbol Sahası Voleybol Sahası Kapalı- Açık Tenis Kortları Futbol Sahaları Badmington Salonu Buz Pateni Pisti Jimnastik Salonu Bilardo Salonu Mini Golf Salonu Fitness Salonu Squash Sahası Binicilik Kulübü bulunmaktadır ![]() Sürekli Eğitim Merkezi (MASEM) Maltepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (MASEM) Müdürlüğü olarak doğrudan Rektörlüğe bağlı bir birim şeklinde15 Nisan 2005’ten itibaren çalışmalarına başlamıştır ![]() Maltepe Üniversitesi bilimde çağdaş, düşüncede özgür ilkesiyle kendisini sürekli yenileyen yaratıcı, girişimci, sorgulayıcı, etik değerleri özümsemiş, ekip çalışmasına inanan toplumun her kesimine yönelik ,tercih edilen bireyler olacakları şekilde yetiştirmeyi amaç edinmiş bir yükseköğretim kurumudur ![]() VİKİPEDİ |
![]() |
![]() |
|