![]() |
İşte En Başarılı Üniversiteler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İşte En Başarılı Üniversitelerİşte En Başarılı Üniversiteler ![]() İşte en başarılı üniversiteler Üniversiteler 2011 Yılı Akademik Performansa Dayalı Başarı Sıralaması açıklandı ![]() URAP Başkanı ODTÜ eski Rektörü Prof ![]() ![]() ![]() Akbulut, Türkiye'deki 125 üniversitenin, ''Makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel döküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel döküman sayısı, doktora öğrenci sayısı, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı'' olmak üzere toplam 9 kritere göre sıralandığını bildirdi ![]() Buna göre, Tüm Üniversitelerin Genel Puan Tablosu'nda 9 kritere göre en yüksek puanı Hacettepe Üniversitesi alarak listenin zirvesine yerleşti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alana göre sıralamada, ''makale sayısı, atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı'' olmak üzere toplam 4 kriterden elde edilen puanlar kullanıldı ![]() MÜHENDİSLİĞİN BİRİNCİSİ ODTÜ OLDU Belirlenen 4 kritere göre, mühendislik alanında ODTÜ 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Temel Bilimler alanının birincisi de yine ODTÜ oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() SOSYAL BİLİMLER SIRALAMASINDA SÜRPRİZLER ÇIKTI ''Sosyal Bilimler'' Alanında ise ODTÜ yine birinci oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ''Sosyal Bilimler'' sıralamasının kendileri için sürpriz olduğunu ifade eden Akbulut, bu şaşkınlıkları üzerine puanlamaları tekrar tekrar kontrol ettiklerini, ancak sonucun değişmediğini söyledi ![]() Hukuk fakültelerinin yayınlarını örnek gösteren Akbulut, tüm Türkiye'de 30'a yakın hukuk fakültesi olmakla birlikte bir yılda sadece 6 bilimsel makalenin çıkarıldığını anlattı ![]() ![]() ![]() TIP ALANININ BİRİNCİSİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Tıp alanının birincisi İstanbul Üniversitesi oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaşam Bilimleri Alanının ilk 10'unda yer alan üniversiteler ise sırasıyla Hacettepe, İstanbul, Ankara, Gazi, Ege, Atatürk, Marmara, Dokuz Eylül, Uludağ ve Akdeniz üniversitesi oldu ![]() Ziraat-Çevre alalında ise Ankara Üniversitesi birinci sırayı aldı ![]() ![]() Geliştirdikleri sistemin, üniversiteleri ''iyiler ve kötüler'' şeklinde ayırmayı hedeflemediğini dile getiren Akbulut, amacın üniversitelerin belirlenen kriterlere göre gelişmeye açık yanlarını fark etmelerine yardımcı olmak olduğunu söyledi ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|