Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
sbs, tavsiyeler, öncesi

Sbs Öncesi Tavsiyeler.

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sbs Öncesi Tavsiyeler.

Havaların ısınması ve yıl sonu tatilinin yaklaşmasıyla özellikle mayıs ve haziran aylarında öğrencilerde rehavet belirtileri gözlendiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulundu

Yaklaşan SBS ve ÖSS sınavları öncesi öğrencilerin bazılarında yoğun stres bazılarında ise aşırı rehavet gözlendiğini kaydeden Atilla Gülsar, "Rehavet tuzağına yakalanmanın getireceği sonuçlar ağır oluyor Unutulmamalıdır ki başarı rehavetle değil, hedefe yönelik planlı hareket etmek ve çok çalışmakla kazanılır Uzun bir maraton olan eğitim- öğretim sürecinde öğrencinin seviyesi sınavlarla ölçülerek değerlendirilir SBS, ÖSS gibi sınavlar öğrencilerin, seçeceği okulları, meslekleri belirlemelerinde, gelecekteki yaşantılarını oluşturmalarında önemli rol oynarlar Bu sebeple öğrencilerin rehavete kapılmamaları için, kaygılarını artırmadan özenle yüreklendirilmeleri, bilgilendirilmeleri ve motive edilmeleri için gerekli tedbirlerin alınması eğitimcilerin ve velilerin işbirliğini gerektirir Bir tek sözcükle bazen kişilerin hayatında büyük değişiklikler oluşabilir Örneğin "Yapabilirsin" ya da "Senden bir şey olmaz" cümleleriyle bireyin özgüvenini destekleyebilir ya da özgüvenini zedeleyebilirsiniz Rehavet sadece başarısız değil, başarılı bireylerde de görülür Fazla özgüven rehavete yol açmamalıdır Rehavete kapılma, başarılı gibi görülen bir sürecin sonucunda başarısızlık getirebilir" dedi
Sınavlar öncesi okul idareleri, öğrenciler ve velilere tavsiyelerde bulunan Gülsar, " Okul yönetimlerinin ve öğretmenlerin öğrencilerin motivasyonlarını arttırıcı konuşma ve etkinliklere daha fazla önem vermeleri öğrenciler için faydalı olacaktır Öğrencilerin son hafta sınavdan bir gün öncesine kadar basit ve bildikleri konulara bakarak az da olsa çalışmaları rahatlamalarını sağlayacaktır Ailelerin çocuklarının sınav sabahı zamanında kalkmasını ve alıştıkları türden kahvaltı yaptırmaları, sınav evraklarını kontrol ederek yanlarına almaları, sınavdan 30 dakika önce girecekleri binanın bahçesinde hazır olmaları Anne babaların öncelikle sınavın, derslerin, soruların, puanların konuşulmadığı zamanlar yaratması çocuğu ile birlikte vakit geçirebileceği, aynı zamanda stresi azaltabilecekleri etkinlikler yapmaları, sınava birkaç gün kala ve sınav günü SBS ile ilgili konuşmaktan uzak durun" diye konuştu

CUMARTESİ ,PAZAR VE ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KIZKARDEŞİMDE DAHİL SINAVA GİRECEK KARDEŞLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUMANNE VE BABALARIN OKUMASI GEREKEN ÖNEMLİ BİR KONU DİYE DÜŞÜNDÜM

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com