Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
güncel, haberleri, kpss

Kpss Haberleri (Güncel)...

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kpss Haberleri (Güncel)...

Arkadaşlar KPSS hakkında olan haberleri bu başlık altında paylaşalım Vereceğimiz haberlerin kaynağını göstermeye ve de bu haberlerin güncel olmasına özen gösterelim

İlk olarak bugun Devlet Bakanımız Hayati Yazıcıoğlu'nun konuşmasını izliyordum haberlerde 657 nolu Devlet Memurları Kanunu Yeni Tasarısı bugun mecliste oylamaya sunulacaktı Burada tabiki de KPSS ile ilgili bazı konulara da değinilmiş Bildiğiniz gibi almış olduğumuz KPSS puanlarının 2 yıl boyunca geçerliliği vardı Fakat bu sene yapılacak olan yeni alımlar için önceki senelerde elde edilen puanların dikkate alınmayacağını belirtti Sayın Yazıcıoğlu Yeni atamalar sadece 2010 yılı lisans ve önlisans düzeyde KPSS sınavına girecek olan adaylardan yapılacakmış Bu haberle ilgili internet üzerinde yapılmış olan açıklama da aynen şöyle:

DAHA ÖNCEKİ KPSS SINAV SONUÇLARI HÜKÜMSÜZ HALE GELECEK
KPSS sınavlarına da değinen Yazıcı, bu yıl 10-11 Temmuz 2010 tarihlerinde lisans ve yüksek lisans düzeyinde olanlar için, 26 Eylül 2010 da ise ortaöğretim ve ön lisans düzeyinde olan için KPSS sınavı yapılacağını hatırlattı
KPSS sınavlarına bu yıl 2,5 milyon kişinin gireceğinin tahmin edildiğini belirten Yazıcı, Bu sınavlar yapıldıktan sonra sene sonunda, kamuda istihdam edilecek kamu görevlerinin bu yapılacak sınav sonuçlarına göre yerleştirmeleri yapılacak Daha önceki KPSS sınav sonuçları hükümsüz hale gelecek uyarısında bulundu
Devlet Bakanı Yazıcı, uzman ve uzman yardımcıları bu yıl mı alınacak? sorusuna Kanun çıkarsa, yetişirse bu yıl alınacak yanıtını verdi
Disiplin cezası uygulamasında vatandaşa fiili saldırıda bulunan personelin cezalandırılması konusundaki soru üzerine Yazıcı, vatandaşın bir haksızlığa uğradığı inancındaysa şikayet edeceğini, bunların re sen takip edilecek konular olmadığını söyledi
Yazıcı, davranıştan zarar gören kimsenin şikayeti halinde konunun disiplin konusu olacağını, disiplin kovuşturması usul ve yöntemine göre bunun sürdürüleceğini, şikayetçinin ifadesinin, kanıtlarının sorulacağını kaydetti İdarenin her türlü eylem ve işlemine karşı yargı yolunun açık olduğunu belirten Yazıcı, verilecek kararı beğenmeyen kişinin bunu yargıya götürebileceğini anlattı
Anayasa değişiklik taslağında uyarma ve kınama cezalarına karşı yargı yolunu açtıklarını hatırlatan Yazıcı, değişiklik gerçekleşirse uyarma, kınama cezaları dahil sonucu beğenmeyen herkesin bunu yargıya taşıyabileceğini ifade etti

haber

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com