Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
banaz, ovası

Banaz Ovası

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Banaz Ovası

Banaz Ovası, Ege Bölgesi'nin İç Batı Anadolu bölümünde, Uşak ilinde yer alır Ovanın oluşumu ve gelişimi Uşak'ın diğer önemli ovası olan Uşak Ovası ile hemen hemen aynıdır

Deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık 900 metredir Banaz ovası kuzeybatı, güneydoğu doğrultusunda uzanır,65000 dönüm alanı kaplar

Banaz Ovası, kuzeybatıda kiserpantin kütlesi hariç, hemen her yerde neojen, yaşlı kumtaşı, kil ve konglomeralar içerisinde açılmıştır Daha sonra Banaz Çayı'nın getirdiği alüvüyonlarla dolarak bugünkü halini almıştır Ova tabanındaki genel bitki örtüsü steptir Çevredeki yüksek alanda ağaçlı stepler, daha yükseklerde de çamlar vardır

Banaz Ovası, Uşak'ın geneli gibi tarıma elverişlidir İlin en büyük ovasıdır Alüvüyon özelliğinden dolayı tahıl ekimine elverişlidir Bitkisel üretim yapılmaya da uygun olan ovada en çok yetişen ürünler arasında şeker pancarı, meyve ve tahıl sayılabilir

Son yıllarda, verimli Banaz Ovası üzerinde kentleşme giderek artmaktadır

VİKİPEDİ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com