Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kestel, ovası

Kestel Ovası

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kestel Ovası

Kestel Ovası, Akdeniz Bölgesi'nin batı bölümünde Burdur İliiçinde bir ovadır Antalya'nın 60 km kadar kuzeyindedir uzunluğu 60 km genişliği 15-20 km dir

Doğu kenarından Antalya-Burdur yolu geçen ovanın deniz seviyesinden yüksekliği 790 - 800 m'dir Ova, kendini çevreleyen dağlar arasına körfez gibi girer

Güneydeki Korkuteli Ovası'yla birleşir Bu körfezlerden birinde Bucak adlı ilçe merkezi bulunur Ovanın ortasında da düz yerey üzerinde ada gibi yükselen tepelere rastlanır Ovanın dışarıya akıntısı yoktur

Çevredeki dağlar ve ova içindeki tepelerin yapısında İkinci zaman kireç taşları fazladır Kestel Ovası, coğrafyacıların polye dedikleri oluşumlardan biridir

Ovadaki tepeler de hum denilen ve kireçli yerlerin aşınmasından meydana gelen yer biçimleridir

Eskiden Kestel Ova'sının ortasında Kestel Gölü vardı Düdenlerin tıkanmasıyla göl yavaş yavaş kurudu Ancak fazla yağış olduğu yıllarda aynı bölgede yine su birikmektedir

VİKİPEDİ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com