Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
alaçam, dağları

Alaçam Dağları

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Alaçam Dağları

Alaçam Dağları, Batı Anadolu'nun zengin ormanlık alanlarından birisidir

Coğrafi açıdan Batı Anadolu'da, Ege Bölgesi'nin İç Ege bölümünün kuzeyinde, Balıkesir'in güneydoğusu ile Kütahya'nın kuzeybatısını kaplayan dağlardır En yüksek noktası, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde olan Alaçam Tepesi 1645 m yüksekliğindedir Ege bölgesinin İç Batı Anadolu bölümünde yer alan Alaçam Dağları, billûrlu şistlerden oluşur Doğu bölümde yer alan Kirmastı Çayı’nın önemli kollarından biri olan Bolat suyuyla batıda bulunan Susurluk Çayı’nın kolu olan Killer Deresi arasında uzanır Akarsu kollarıyla derin biçimde yarılmış vadileri vardırDağların güneybatı tarafından bakıldığında çok heybetli bir görüntüsü vardır Alaçam dağları çam ormanlarıyla kaplıdır En çok görülen çam türü karaçamdır

Derin bir orman dokusuyla kaplı olan Alaçam Dağları, oksijen deposu olma özelliğiyle de bölgenin hayat kaynaklarından biridir

VİKİPEDİ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com