Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
maas, nehri

Maas Nehri

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Maas Nehri

Maas Nehri (Felemenkçe ve Almanca: Maas ; Fransızca: La Meuse ; Latince: Mosa) 925 kilometre uzunlugunda Fransa, Belçika ve Hollanda sınırları içerisinde bulunan nehir

Maas Nehri, Kutsal Roma İmparatorluğu'nun batı sınırını onun kuruluşu olan 9ncu yüzyıldan taki Fransa'nın Vestfalya Antlaşması (1648) ile Alsace'nin büyük bir kısmını ve Lorraine Bölgesini ilhak etmesine kadar oluşturdu ve bir ölçüde 1792 yılına kadar Kutsal Roma İmparatorluğu'nun Belçika'nın bir devleti olan Prince-Bishopric of Liège de Fransa tarafından ayrıca ilhak edildi Belçika'nın tam olarak Valon Bölgesi endüstriyel vadisi, Kıta Avrupası içindeki alanda ilk ve tam endüstrileşmiş alandı Maas Nehri Alman Milli Marşı olan Das Lied der Deutschen'de nostaljik olarak bahsedilir

VİKİPEDİ

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com