Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kaynaklarının, kullanımı, sıcak, önemi

Sıcak Su Kaynaklarının Kullanımı Önemi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sıcak Su Kaynaklarının Kullanımı Önemi

ıcak Su Kaynaklarının Kullanımı Önemi

Yerli enerji kaynaklarımızdan olan jeotermal enerjinin yurdumuzun içinde bulunduğu enerji darboğazı da gözönüne alındığında enerji açığının karşılanmasında petrole olan bağımlılığın azaltılmasında ve döviz kaybının önlenmesi için öncelikle değerlendirilmesi gerekmektedir Jeotermal enerji hidrolik güneş rüzgar vb gibi tükenmez enerji gurubundandırBu nedenle er ya da geç tükenirliği olan kömür petrol doğal gaz bitümlü şist nükleer enerji kaynaklarına oranla çok uzun ömürlüdür (Şamilgil 1992)

Jeotermal enerjinin maliyeti gerek elektrik üretiminde gerekse ısıtma yönünden diğer kaynaklardan üretilen enerji maliyetine oranla P-80 daha ucuzdur Bu oran gün geçtikçe artmaktadır

Fosil ve nükleer kaynaklı enerji üretimlerine kıyasla çok daha az ve genellikle kabul edilebilir sınırlar içerisinde kalan bir ölçüde çevre sorunlarına neden olur Jeotermal enerjide özellikle elektrik dışı uygulamalarda ulusal teknoloji kolaylıkla geliştirilebilirGenellikle elektrik açığının fazla olduğu Batı ve Kuzeybatı Anadoluda yüksek entalpili elektrik üretimine elverişli kaynaklar Orta ve Doğu Anadoluda ise ısıtma amcıyla düşük entalpili kaynaklar bulunmaktadır Arama sondajları aynı zamanda üretim sondajı olabildiğinden uygulamaya geçiş süresi kısadır

Jeotermal enerjinin yenilenebilirliği tükenmezliği ve bunlara bağlı olarak maliyetinin diğer enerji türlerine göre P-70 oranında ucuz olması devreye girme çabukluğu ülkemiz düzeyinde olumlu dağılımı ulusal enerji kaynağımız olması özellikle elektrik dışı uygulamalarda ulusal teknolojinin yeterliliği diğer enerji kaynaklarına göre önemini göstermektedir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com